Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erwin Verhaegen, Horeca 2000:

"Asperges zijn onbetaalbaar"

Tholen - Het is bijna Pasen en bij dit feest willen velen graag iets speciaals eten. Eigenaren van horecagelegenheden doen hun best om de menu's aantrekkelijk te maken. Asperges zijn een groente, die vaak op de kaart staan voor deze feestdagen. Daar wordt momenteel wel de hoofdprijs voor betaald. Volgens Erwin Verhaegen van groothandel Horeca 2000 uit Brussel is het prijsverschil tussen de Belgische en Peruaanse erg groot. Horeca 2000 levert veel aan restaurants in Brussel.

Iedereen wil asperges met Pasen
"Deze week heb ik al enorm veel asperges verkocht, maar ze zijn bijna onbetaalbaar. Er is veel vraag naar. Voor de Belgische en Nederlandse wordt momenteel 22 euro per kilo gegeven, dat is 110 euro per kist. Toch wil iedereen asperges met Pasen." Hij geeft aan dat er ook veel Peruaanse verkocht zijn. "Het prijsverschil tussen deze twee is heel groot. De Peruaanse kosten 10 euro per kilo." Hij ziet hetzelfde gebeuren als enkele jaren geleden. "Ook toen viel Pasen vroeg en door het koude weer waren ze ontzettend duur."



Erwin vindt het jammer dat veel restaurants de asperges na Pasen van het menu schrappen. "Ik pleit ervoor dat ze het dan juist op de kaart laten staan, maar helaas gebeurt het niet bij iedereen. Mijn advies is sowieso om deze groente niet in een standaard paasmenu te zetten, maar dat het alleen apart verkrijgbaar is. Het wordt anders al snel te duur."

Premier Charles Michel
Half maart was er hoog bezoek op Mabru. Premier Charles Michel bezocht de vroegmarkt. "Dat was een bijzondere promotie voor de vroegmarkt en het was fijn dat hij er was. Ik spreek hem regelmatig en ik ben blij dat hij zo betrokken is bij de horeca", vindt Erwin. "Hij gaat voor minder sociale lasten en een flexibeler urenbeleid. Ik denk dat er een keerpunt is op dit moment. De horeca heeft het erg moeilijk en krijgt amper de kans om haar beroep uit te oefenen. Daar moet wat aan gedaan worden en dat lijkt er nu aan te komen."


Links Erwin en rechts Charles Michel

Hij heeft zelf ook de moeilijke jaren in de horeca gevoeld. "Enkele jaren geleden gingen er klanten van mij in faling en toen kon ik amper het hoofd boven water houden. De afgelopen maanden zijn we gelukkig weer gegroeid, dus hopelijk zit er nu een verbetering in. Volgens mij hebben we de moeilijkste periode gehad."

Voor meer informatie:
Erwin Verhaegen
Horeca 2000
Mabru/Werkhuizenkaai 20-22
B-1000 Brussel
Tel: +32(0)2241 1386
Fax: +32(0)2241 4725