Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse groenten- en fruitsector belaagd door hevige regenval

De Spaanse groenten- en fruitsector wordt al een week belaagd door hevige regenval. Hierdoor staat het seizoen stil voor sommige belangrijke producten, zoals citrus, aardbeien en groenten, omdat het onmogelijk is om te oogsten door overstromingen. De vraag blijft ondanks de verminderde aanvoer in stand door de opgeslagen productievoorraad.


De provincies Valencia en Castellon zijn het meest getroffen. In Valencia wordt de omvang van het verlies geraamd op 4 miljoen euro. Ongeveer 2.200 hectare is beschadigd, voornamelijk door hagel. De provincie Castellon is minder getroffen door het ontbreken van hagelbuien, hoewel sommige gebieden meer dan 500 liter per vierkante meter moesten verdragen. De transport moest stoppen als gevolg van de moeilijke toegang tot de velden. Toch verwelkomde de sector het water na een lange periode van droogte.


Naast Almeria, waar de infrastructuur compleet onder water lag, is ook Huelva beïnvloed door de langdurige regenval. Dit leidde tot een vermindering van de beschikbare aanvoer van aardbeien. De regenval wordt een probleem wanneer de aardbei klaar is om geoogst te worden. "Uiteindelijk resulteert dit in de verschijning van schimmel, die dagen na de oogst verschijnen op het fruit," stelt de manager Hispalco, José Beltrán. "Om deze reden is het zeer belangrijk om importeurs over de toestand van het fruit te informeren en uitleg te geven over de problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen."

Publicatiedatum: