Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
techniek met teeltkennis combineren

Jilles Goedknegt van GreenQ naar VB Group

Na ruim vier jaar GreenQ maakt Director Consultancy Jilles Goedknegt de overstap naar VB Group, specialist in Greenhouses & Climate. De VB Group ziet een waardevolle toevoeging aan de bestaande expertise met de achtergrond en het internationale netwerk van Jilles. 'We werken steeds meer over de grens. Daarbij zien we dat internationale opdrachtgevers vooral geïnteresseerd zijn in de combinatie van technische oplossingen en inzicht in teelttechniek: de hardware en het teeltrendement. Dat kunnen we met de komst van Jilles nu nog meer dan voorheen bieden' zegt Edward Verbakel.

 

In de agrosector tuinbouw is Jilles Goedknegt een bekende naam. Voorafgaand aan zijn functie als Director Consultancy bij GreenQ werkte hij ruim vijftien jaar bij Priva. Aan beide functies dankt Jilles zijn grote netwerk, dat tot ver buiten Nederland reikt. Dat netwerk in combinatie met zijn technische achtergrond en ruime ervaring in een teelt-technische omgeving passen naadloos bij de ambities van de VB Group. De groep richt nadrukkelijker de pijlen op buitenlandse markten, met name Noord- en Midden-Amerika, Europa, Turkije, Rusland en Japan. 'In die markten praten we met een andere doelgroep dan hier in Nederland', zegt Jilles Goedknegt. 'Daar heeft in de DMU (Decision Making Unit) vooral de investeerder het voor het zeggen. En die verlangt maximaal rendement uit de teelt. De kas en de equipment daarin moeten aangepast zijn aan de teelt en aan de expertise en mogelijkheden van de buitenlandse kweker of teler.'

Meer structuur en pro-actiever
Jilles Goedknegt wordt salesverantwoordelijk voor de internationale activiteiten van VB Group. 'Die activiteiten gaan we nog meer uitbreiden en willen we nog pro-actiever gaan opereren. Dat kan naar onze mening het best als we lokaal maatwerk gaan bieden. Internationalisering is niet alleen maar het exporteren van een Nederlands product, je moet adapteren. Het is belangrijk dat er een goede vertaling van de organisatie en het product wordt gemaakt naar de buitenlandse context. De VB Group verwacht met de komst van Jilles Goedknegt die noodzakelijke extra slag op de wereldmarkt te kunnen maken.

Publicatiedatum: