Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vier weken vroeger dan normaal

Eerste Engelse aardbeien beschikbaar

De eerste aardbeien uit het Verenigd Koninkrijk arriveren binnenkort in de Britse supermarkten, vier weken eerder dan normaal. Een van de telers van deze vroege aardbeien is Wallings Nursery uit Essex. Wallings Nursery teelt de Sonata variant, een aardbei die kan worden geteeld in tunnels en kassen.



Christopher Batchelor van Wallings zegt dat ze dit jaar een gok hebben genomen met de aardbeien al voor de Kerst aan te planten. "We hebben LED-verlichting en warmteschermen om de aardbeien sneller te laten groeien. Het weer heeft ook meegeholpen, er was veel licht in de afgelopen maanden", zegt Batchelor.

Tot nu toe zijn de oogstvolumes nog klein. Er zijn ongeveer duizend manden gevuld met aardbeien, van een kleine ruimte van 4.000 vierkante mater. De oogst zal beginnen in midden-april en loop tot juni.

"Deze aardbei is een specialiteit. We proberen wat Engelse aardbeien in de schappen te krijgen. We verkopen onze aardbeien exclusief aan Sainsburys, die ons hebben meegeholpen met dit project. Normaliter zijn er rond deze tijd alleen aardbeien uit Marokko en Spanje op de markt. De vraag is tot nu toe groter gebleken dan het aanbod".

De piektijd voor de productie is tegen het einde van april en het begin van mei. Wallings heeft drie hectare kassenbouw en twee hectare Spaanse tunnels. In de lente teelt het bedrijf ongeveer 200 ton Sonata en Malling Sentenery aardbeien. In de zomer wordt nog eens 100 ton geteeld.

Voor meer informatie:
Christopher Batchelor
Wallings Nursery
cbatchelor@wallingsnursery.com
Publicatiedatum: