Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: M.C. van Vliet op Haagse Groothandelsmarkt

Ger van Vliet stuurde ons bijgaande foto. Zijn vader had vroeger een groothandel in fruit op de Haagse Groothandelsmarkt aan de Marktweg. "In 1952 bestond de Groothandelsmarkt 20 jaar en er is toen een grote publieks tentoonstelling gehouden de Hamato. Het Haagse publiek mocht toen, voor het eerst, de Groothandelsmarkt bezoeken, anders strikt verboden terrein."



"Ik herinner mij nog dat het heel erg druk was, er was ook nog een soort kermis op het terrein. De grossiers hadden hun uiterste best gedaan om hun waar zo aantrekkelijk te presenteren. De magazijntjes werden stallen genoemd. Als kind heb ik dagen appelen staan poetsen om ze zo glimmend mogelijk te krijgen", vertelt Ger. "In de jaren 50 van de vorige eeuw was mijn vader één van de drie "asperge"koningen van Den Haag. Er bestaat nog een artikel uit het vakblad Groenten en Fruit waarin hij geportretteerd staat."

Ger van Vliet

Publicatiedatum: