Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eet een hele watermeloen (radijs)

Een hele watermeloen eten, inclusief schil? Het klinkt niet echt smakelijk, maar het kan wel. Tenminste, als je de watermeloen-radijs kiest. Deze knol, familie van de Chinese Daikon-radijs, is kleiner dan een watermeloen, maar kan toch de grootte van een softbal bereiken. De lichtgroene buitenzijde doet misschien ook niet zoveel aan de vrucht denken, maar opengesneden is de herkomst van de naam duidelijk: het binnenste van de knol is fel roze, bijna magenta gekleurd. Naast de naam watermeloenradijs is het product ook bekend als Shimrimei, Rooseheart en Red Meat.


Bij het Amerikaanse handelsbedrijf John Vena zitten deze radijsjes jaarrond in het assortiment.

De hele knol kan gegeten worden, inclusief schil en de bovenste plantdelen. Volgens de handelaar John Vena is de radijs knapperig en stevig wanneer deze rauw gegeten wordt, maar kun je 'm ook koken. Hij is milder dan de meeste radijsjes.
Publicatiedatum: