Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Robert van Ooijen: "Voor deze prijzen kunnen ze goed telen"

Optimistische sfeer in kasgroentenmarkt

Tholen - Het is lente en de vraag naar binnenlandse groenten begint weer aan te trekken. "Je merkt dat de interesse in verse groenten van eigen bodem toeneemt. Ook de naderende Pasen heeft een positieve invloed. De sfeer is in ieder geval optimistisch", vertelt Robert Van Ooijen. "Het is nu een tussenseizoen en steeds meer mensen gaan overschakelen." Hij is commissionair en levert dagelijks Belgische groenten en fruit aan Nederlandse klanten.

Tomaten
"Het tomatenseizoen begint een beetje op te starten. Het is nog steeds niet in volle gang, maar je ziet wel een afname in Spaanse en een toename in Belgische en Nederlandse. Er zijn nu wat meer vleestomaten op de markt, de vraag is goed en er worden mooie prijzen gemaakt. Voor de vleestomaten wordt tussen de 1,60 tot 1,70 aan de klok gegeven en de ronde zitten rond de 1,30. Dat zijn vrij normale prijzen voor de tijd van het jaar."



Slasoorten
"Als het gaat om de speciale slasoorten is de hele winter eigenlijk goed geweest", vindt Robert. Lollo Rosso, Lollo Bionda en Eikebladsla, ze zijn allemaal in trek. Daarnaast worden ze flink betaald, van 70 tot 80 cent per krop. Voor telers met deze slasoorten zijn de afgelopen maanden zeker niet tegengevallen."

Komkommers

De komkommermarkt zit weer in de lift. "Die zijn de afgelopen dagen ineens een stuk duurder geworden. Het is gelukkig voor de telers, want de prijzen waren op een gegeven moment echt niet leuk meer. Er was een overschot en de prijzen kwamen soms zelfs onder de 10 cent. Nu wordt er 35 tot 40 cent voor gemaakt. De verwachting is dat de prijzen zo blijven en misschien nog wel duurder worden. Er is ook wat minder aanbod nu en de vraag neemt toe."

Paprika
Ook de paprika's doen het goed. "Zeker de gele en rode zijn flink aan de prijs. Begin deze week lagen de gele tussen de 2 tot 2,50 per kilo. Ook voor rood wordt rond de 2 euro gegeven. Daar kunnen ze goed voor telen."

Van Ooijen heeft weer zin in het nieuwe seizoen. "Klanten zijn ook enthousiast dat er weer verse aanvoer is. De meesten hebben het wel weer gehad met het Spaanse product." Hij verwacht een kabbelend jaar. "We merken zeker de invloed van de Rusland-boycot, maar hopelijk blijft de vraag goed."

Voor meer informatie:
Robert van Ooijen
Groenten en fruit import van Ooijen BV
tel: +31180420215
fax: +31180428228
mob: +31651545998
robert@vanooijenbv.nl
www.vanooijenbv.nl