Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Rabarbertelers richten belangenvereniging op

Er is een nieuwe Rhubarb Growers' Group opgericht om de sector te vertegenwoordigen. "Er moet worden samengewerkt voor nieuw onderzoek in de sector. Het is noodzakelijk dat de heffing van Horticultural Development Company (HDC) wordt besteed aan projecten die nodig zijn voor telers", adviseert Neil Cairns, manager bij Barfoots. Relevant onderzoek en kennisuitwisseling zijn van vitaal belang voor de toekomst van deze groeiende sector.

Rabarbertelers zullen op 7 mei vergaderen in Yorkshire om de testen van HDC te bekijken. Er zal ook een ontmoeting met HDC worden georganiseerd om toekomstige onderzoeksprioriteiten van de sector te bespreken, waaronder de behoefte aan extra gewasbeschermingsmiddelen.
Er zijn weinig rabarbertelers, dus alle betrokkenen in deze sector worden aangemoedigd om zich aan te sluiten bij de groep. Zo kan er onderzoek worden gedaan dat aansluit bij de behoeften van hun eigen bedrijven.

Britse telers die zich al bezighouden met de administratie van 14 verenigingen zullen de nieuwe groep helpen met hun samenwerking met HDC.

Voor meer informatie: 
Jayne Dyas
British Growers
Tel: +44 01507 602427
Email: jayne.Dyas@britishgrowers.org
Publicatiedatum: