Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uit een serie van 24 voertuigen

Eerste bakwagens en trekkers afgeleverd bij Van Duijn

Logistiek dienstverlener Transportbedrijf Van Duijn en Zonen heeft onlangs vier DAF XF Euro 6 bakwagens en vijf trekkers uit een serie van totaal 24 voertuigen in gebruik genomen. De sleutels werden overhandigd aan de heren Marcel en Elco van Duijn door Kees Zwinkels, accountmanager DAF bij BLOM-DSW. De order van 24 Euro 6 voertuigen bestaat uit 20 trekkers van het type DAF XF460 FT 4x2 en vier DAF XF460 FAR 6x2 bakwagens.



PACCAR MX-13
De DAF XF trekkers en bakwagens worden aangedreven door de krachtige 12,9 liter PACCAR MX-13 motor met 460 pk. De DAF MX Engine Brake, met een remvermogen van 370 kW bij 2.100 omw./min., zorgt voor veilig afdalen in heuvelachtige gebieden met een hogere gemiddelde snelheid. De DAF XF trekkers zijn uitgerust met de AS-Tronic geautomatiseerde 12-versnellingsbak waar de vier bakwagens zijn voorzien van een handgeschakelde 12-versnellingsbak.

Super Space Cab cabine
De chauffeurs van de nieuwe trucks krijgen een comfortabel onderkomen in de Super Space Cab cabine. Om de chauffeurs een prettige werkplek te bieden, zijn de DAF's voorzien van onder andere een Super Air chauffeursstoel, een Xtra Comfort matras op het onderbed, een 42 liter koellade, standverwarming en automatische temperatuurregeling. De nieuwe voertuigen zijn tevens uitgerust met het Driver Performance Assistant systeem (DPA). Dit systeem motiveert de chauffeur om nog zuiniger te rijden met zijn truck.



Veiligheidssystemen
De DAF trekkers zijn uitgerust met een scala aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder het Adaptive Cruise Control (ACC), Forward Collision Warning (FCW), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en Predictive Cruise Control (PCC). Deze slimme systemen zorgen er voor dat de chauffeur van de truck te allen tijde wordt gewaarschuwd bij gevaarlijke situaties. Daarnaast zorgen de genoemde systemen er voor dat de vrachtwagen een nog lager verbruik heeft door te anticiperen op de rij-omstandigheden.

Geheel op maat gemaakt
In de werkplaats van BLOM-DSW zijn de trucks verder naar wens van de klant opgebouwd met onder andere een SlimCool standairco, REMA stekkerdoos, Duomatic koppeling, antidiefstal brandstofkorven en een Orlaco camerasysteem.



De nieuwe trucks zijn volledig in de herkenbare groen/rode huisstijl van Transportbedrijf van Duijn en Zonen uitgevoerd. De DAF's zijn hiervoor door de eigen spuiterij van BLOM-DSW in de kleuren van het bedrijf gespoten en vervolgens bestickerd met de bedrijfslogo's.

"De samenwerking met DAF dealer BLOM-DSW is geweldig. Er is een uitstekende service en een goede prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast kan BLOM-DSW snel inspringen als het nodig is en staat optimale dienstverlening bij de dealer voorop", aldus Transportbedrijf Van Duijn.


Publicatiedatum: