Op 23 vierkante meter wordt het volledige verhaal van HAK verteld: van historie tot aan toekomstvisie en van de oorsprong van groenten op het land tot op het bord van Nederlandse gezinnen. "De HAK kamer symboliseert de rijke historie van HAK, maar laat ook zien dat onze dromen groter zijn dan onze herinneringen. Het is dus ook nadrukkelijk geen museum, maar een levende presentatie van waar we voor staan en waar we voor gaan", vertelt Timo Hoogeboom, CEO van HAK. "Onze missie is dat we gezond eten en leven lekkerder en gemakkelijker willen maken met eerlijke kwaliteitsgroenten en fruit, die wij indien mogelijk dichtbij huis telen en oogsten en thuis in Giessen verwerken en op smaak brengen."
De HAK kamer is opgebouwd in verschillende delen. De rode draad die er doorheen loopt, is kwaliteit en wederkerigheid. De historie toont het ontstaan van het bedrijf, onder meer door het tonen van oude familie foto's. Verwerving gaat in op de oogstgebieden en het telen volgens de Veldleeuwerik methode. Vervolgens laat de verwerking zien welke stappen groenten en fruit afleggen om uiteindelijk bij HAK volgens een traditioneel weckproces in de pot terecht te komen en de verschillende kwaliteitseisen die in iedere stap gesteld worden. Een tijdlijn laat de evolutie van het merk door de jaren heen zien met natuurlijke speciale aandacht voor de meest recente geschiedenis. Dit alles wordt samengevat in de ambitie, visie en missie van HAK.
Credits HAK kamer
Daniëlle van der Waard van une architecture temporaire, tekende voor het ontwerp en de begeleiding van de uitvoering. Brandwacht & Meijer, M4four en RUIM tonen dat het anders kan en leverden de inrichting."HAK heeft vandaag op feestelijke wijze de HAK kamer in Giessen geopend. De kamer geeft een beeld van de 65 jaar rijke historie van de groentefabrikant. De officiële opening van de HAK kamer werd verricht door Henk Hak en burgemeester Noordergraaf van de gemeente Woudrichem." (vlnr. Burgermeester Noordergraaf, Timo Hoogeboom CEO HAK, Henk Hak, en overige bezoekers)
Foto: De Beeldredaktie/Ronald Goudberg