Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Anton Filippo: "Interessant, leerzaam en vol kansen"

LBP neemt deel aan Handelsmissie naar Centraal Amerika

Als één van 12 aan AgriFood gerelateerde bedrijven heeft LBP Rotterdam vorige week deelgenomen aan de Agri Food Handelsmissie naar Centraal Amerika. Vorig weekend kwam het gezelschap aan in San Jose Costa Rica, waar het maandag op de Nederlandse Ambassade werd ontvangen door Ambassadeur Mette Gonggrijp.
Aansluitend was er gelegenheid zich te presenteren aan een grote groep geïnteresseerde bedrijven. Na op maat gesneden matchmaking afspraken trok het gezelschap maandagavond naar Nicaragua.


De groenten- en fruitmarkt in Antigua, Guatemala

Bezoeken

De medewerkers van de Nederlandse Ambassade hadden in een hotel in de hoofdstad Managua verschillende bedrijven bereid gevonden te komen luisteren naar de presentaties van de 12 bedrijven en met hen in gesprek te gaan. Na diverse bedrijf- en supermarktbezoeken op woensdag vervolgde de groep woensdagavond de reis via El Salvador naar Guatemala. Daar werd donderdag de beurs Agritrade bezocht en werden opnieuw vooraf door de Ambassade georganiseerde gesprekken gehouden. Ook kregen de deelnemers wederom de gelegenheid zich aan de belangstellende bedrijven te presenteren.

Zeer interessant
"Het was zeker een goede en zeer interessante missie!" is het oordeel van deelnemer Anton Filippo van LBP Rotterdam. Een groep uiteenlopende bedrijven zoals KWS en Stet uit de aardappelsector, handelshuis Slot Frans, Scelta Mushrooms en Bio Tropic namen uit de AGF sector deel aan de door FME en Transfer georganiseerde missie. Ook waren er vertegenwoordigers van Nethwork, Zeeland Seaports, de Universiteit van Wageningen aangehaakt.

Filippo: "De Agritrade wilde ik al graag bezoeken en toen deze missie en de combinatie met de beurs op mijn pad kwam heb ik meteen toegehapt. Het was wat mij betreft interessant, leerzaam en vol kansen. Het is zeker dat wij niet voor het laatst in Centraal Amerika zijn geweest."


Deelnemende bedrijven

Voor meer informatie:
Anton Filippo
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50,
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174 - 530545
afi@lbprotterdam.nl
www.lbprotterdam.nl
Publicatiedatum: