Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
100% duurzame import in 2020

HillFresh sluit zich aan bij duurzaamheidsinitiatief IDH

De Nederlandse importeur en distributeur HillFresh International heeft zich aangesloten bij het duurzame groenten- en fruit- programma van IDH, Initiatief Duurzame Handel. De overeenkomst werd onlangs getekend op het hoofdkantoor in Barendrecht. Het duurzaamheidsinitiatief heeft als doel om de import van groenten en fruit uit Afrika, Aziƫ en Zuid-Amerika in 2020 volledig duurzaam te maken.

HillFresh vermarkt producten uit diverse werelddelen waaronder druiven, meloenen, kiwi's, kaki en tomaten. "Wat ons drijft zijn smaak, toegevoegde waarde, transparantie, voedselveiligheid en duurzame productie", aldus Hans van den Heuvel. "Sociale duurzaamheid staat al jarenlang op onze agenda. Onze ambities op dit gebied worden nog duidelijker door deel te nemen aan dit initiatief."

Johan van der Leer, kwaliteitsmanager van HillFresh, geeft aan dat ze met IDH bepaalde zaken sneller kunnen organiseren op het gebied van duurzaamheid. Als voorbeeld noemt hij de steun die IDH geeft aan SIZA in Zuid-Afrika. "Door het ondersteunen van SIZA maakt IDH het makkelijker om duurzaamheids-audits in Zuid-Afrika te organiseren."

Klik hier voor het volledige bericht (Engels)
Publicatiedatum: