Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
28 t/m 30 oktober

Fruit Attraction 2015 verwacht 50.000 bezoekers

Al zes edities lang is Fruit Attraction (#FA15) een essentiële zakelijke ontmoeting gebleken tussen productie en distributie in Europa. Het biedt ook belangrijke kansen voor landen buiten de Europese Unie. Wat dat betreft is het interessant op te merken dat in de vorige editie internationale deelname sterk toenam, met meer dan 40.000 professionals uit 88 landen die deelnamen aan het evenement (+16%), en het aantal buitenlandse bezoekers groeide met 16%, onder andere uit Nederland, Italië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Portugal, die goed waren voor 74% van het totaal aantal bezoekers van buiten Spanje. Er was ook een groot aantal standhouders vanuit Europa, vooral uit Italië, Frankrijk, Polen en Portugal. Onder de deelnemers waren bedrijven uit Argentinië, Chili, de Verenigde Staten, Peru, en, voor de eerste keer ook andere landen, zoals Korea en Turkije.

Import uit Nederland naar Spanje in totaal 113 miljoen euro in 2014.

Nederland nam met 21 standhouders (3 meer dan in 2013) deel aan de vorige editie van FRUIT ATTRACTION, en exporteerde 143.678 ton groenten en fruit (104.219 ton groente en 39.459 ton fruit) in 2014. Dit aantal vertegenwoordigt 5,79% van de totale Spaanse import. De meest geëxporteerde groenten waren tomaten (17.565 ton) en aardappelen (61.659 ton). De belangrijkste producten in de fruitsector waren peren (5.801 ton) en sinaasappelen (5.667 ton). Import vanuit Nederland naar Spanje vertegenwoordigde in 2014 een totaalbedrag van 113 miljoen euro.
 
Daarbij exporteerde Spanje vorig jaar 979.378 ton groente en fruit naar Nederland - 466.161 ton fruit en 513.217 ton groente - 8.1% van de totale Spaanse export. De meest geëxporteerde groenten waren tomaten (106.550 ton) en komkommers (76.173 ton). Bij fruit waren de belangrijkste producten sinaasappelen (143.371 ton) en mandarijnen (89.201 ton). Dit bracht het totaal voor 2014 op 865,28 miljoen euro.

FRUIT ATTRACTION 2015 (#FA15): 1000 bedrijven en 50.000 professionals.
Voor deze zevende editie, georganiseerd door IFEMA en FEPEX, wordt een uitstekende opkomst verwacht, met zo'n 1000 bedrijven en 50.000 professionals die een stand zullen bemannen in de hallen 7, 8, 9 en 10 in Feria de Madrid. De beurs zal het ontmoetingspunt zijn voor de gehele groente- en fruitsector en zijn distributiekanalen.

Deze editie brengt een nieuwe tentoonstellingsruimte, "The Organic Hub", die het assortiment aan beschikbaar biologisch groente en fruit zal laten zien, met Spanje als op een na grootste producent en exporteur van groente en fruit in Europa. Er zijn momenteel bijna 700 bedrijven geregistreerd als producenten of verkopers van vers biologisch voedsel in Spanje. Een technische sessie over marketing en commercialisering van biologisch groente en fruit in Europa wordt woensdagmiddag op de 28e gehouden, bij het #FruitForum.
 
Verder zal FRUIT ATTRACTION (#FA15) een exclusief programma bieden van technische workshops, conferenties en parallelle activiteiten die een breed scala aan onderwerpen zullen behandelen, en een groot aantal deelnemers en sprekers zullen aantrekken om de handelsactiviteit op het evenement aan te vullen: #PasarelaInnova is een gebied gewijd aan de nieuwste producten, soorten en merken die standhouders introduceren op de groente- en fruitmarkt; bij #B2BFruit New Markets zal plaats bieden aan ontmoetingen tussen standhouders en kopers uit nieuwe internationale marketen; #Fruit Forum is een podium voor activiteiten en conferenties over actuele zaken die invloed hebben op de sector; #ForoInnova biedt gelegenheid voor debat en uitwisseling van kennis over de nieuwste gebeurtenissen in de sector; #FruitFusión is een kookprogramma, informatieforum en plek voor innovatie en creatie, waar de beste groente- en fruitproducten zullen worden gebruikt voor gastronomie.
 
Dit jaar introduceert FRUIT ATTRACTION (#FA15) voor het eerst #Tech4Fruits, een tentoonstellingsruimte die zich richt op het gebruik van technologie om productieniveaus, kwaliteit en marktconcurrentie te verbeteren, evenals de bovengenoemde "Organic Hub".

Naast dit grote evenement in de sector wordt ook Vegetable Week gehouden in Madrid, waarbij steden en dorpen in de buurt een hele week op groen gaan. De menu's in hotels, restaurants enz. zullen gastronomische opties bieden met groente en fruit, die samen het Fruit Fusion Menu vormen.

FRUIT ATTRACTION 2015 (#FA15) zal worden gehouden van 28 tot en met 30 oktober. De termijn voor de voorinschrijving is nu open en zal sluiten op 10 april aanstaande.
Publicatiedatum: