Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: aanbiedingsacties met ijsbergsla remmen vraag naar kropsla af

In Duitsland is de vraag naar kropsla in de afgelopen weken niet op gang gekomen, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. Dit ligt voor een deel aan de nog steeds betrekkelijk hoge prijzen.

Bij de momenteel voorjaarsachtige weersomstandigheden stijgt de vraag naar kropsla normaal gesproken aanmerkelijk. Dit effect is begin maart 2014 echter grotendeels uitgebleven. Kropsla kan momenteel gewoon niet opboksen tegen de lage prijzen voor ijsbergsla, die de levensmiddelenhandel in haar aanbiedingsacties aanbiedt. Aanbiedingsprijzen tussen 0,49 en 0,79 euro per stuk hebben de vraag naar ijsbergsla in week 10 merkbaar laten stijgen. Ook in week 11 kan de retail de lage inkoopprijzen voor ijsbergsla doorgeven aan de consument. Hierdoor kan de situatie voor kropsla moeilijk blijven, ook al beginnen de prijzen inmiddels iets te dalen vanwege het stijgende aanbod in de Benelux.


Publicatiedatum: