Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe winterpompoen

"Wij verkopen diverse pompoenrassen zoals de Acorn, Spaghetti, Butternut en Kabocha. We zijn creatief op zoek naar nieuwe manieren om retailers merchandise te bieden voor de promotie van winterpompoen in hun winkel. Onze nieuwste introductie is een 'high graphic bin'. Het is een combinatie van Acorn, Spaghetti en Butternut pompoen in één pakket met een foto en de naam van elk ras op de doos," aldus Jeremy Lane van Baloian Farms.

Butternut verscheidenheid wint aan populariteit
Van de vier verschillende rassen die Baloian Farms vermarkt, wint het ras Butternut squash snel aan populariteit. Het product wordt meestal gebruikt in soepen, maar het smaakt ook erg goed in salades nadat ze zijn gegrild en gekruid.

Het aanbod van winterpompoen is klein in deze tijd van het jaar. De Mexicaanse oogst is in afbouw en het is nog te vroeg voor de productie van Californië. "We zijn ongeveer een maand weg van transitie. Mexico's oogst piekt van eind november tot januari. Het seizoen in Californië begint in het late voorjaar en loopt door tot de vroege herfst. In die tijd hebben we zeer stabiele voorraden," stelde Lane. "Op dit moment is een doos 22 euro, terwijl de gemiddelde prijs gedurende het seizoen 9 tot 11 euro bedraagt."

Meer concurrentie tijdens de zomermaanden
Tijdens het seizoen in Californië komen andere Amerikaanse staten in productie. Dit zorgt voor toenemende concurrentie. "Net als bij veel andere groenten verschuift de productie naar het noorden als het seizoen vordert," aldus Lane.

Voor meer informatie:
Jeremy Lane
Baloian Farms
Tel: +1 559-264-3427
Publicatiedatum: