Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Provincie toont ambitie voor verdere ontwikkeling bio-landbouwareaal"

Sharon Dijksma (PvdA) ontvangt manifest bij de Lepelaar

Tholen - Staatssecretaris Dijksma van de PvdA heeft maandag 9 maart een bezoek gebracht aan het biologisch-dynamische landbouwbedrijf de Lepelaar in Sint Maarten. Tijdens het bezoek aan het bedrijf in de Kop van Noord-Holland werd het manifest 'Meer biologische en duurzame landbouw in Noord-Holland' aan Dijksma aangeboden.

"Het was een erg leuk bezoek", vertelt Joris Kollewijn, compagnon van Jan Schrijver. Joris nam de honneurs waar voor Jan, die vanwege een operatie voorlopig uit de running is. "Ik was zelf positief verrast over het feit dat mevrouw Dijksma al erg veel weet over biologisch. Ook was ze niet bang op op persoonlijke titel iets te zeggen. Zo reageerde ze tijdens het bezoek onder meer op vragen over de uitzending van Zembla over de octrooien op groenten."


Tjeerd Talsma en Sharon Dijksma tonen het manifest.

Het bezoek aan het bedrijf aan de Rijperweg 16A duurde van 13:30 uur tot ongeveer 15:30 uur. De staatssecretaris kreeg na de overhandiging van het manifest een rondleiding over het bedrijf. Joris: "Ze vond het zeker interessant en gaf aan dat ze hoopt dat er in de toekomst meer van dit soort bedrijven komen. Niet alleen vanwege de werkgelegenheid, maar ook voor een sterkere band met de consument en de meerwaarde die bedrijven als dit hebben voor de biodiversiteit. Wij zijn als bio-ondernemers blij met de ambitie, die de provincie toont als het gaat om de verdere ontwikkeling van het biologisch landbouwareaal in Noord-Holland."

Na een welkomstwoord door Nico Papineau Salm (Statenlid van PvdA Noord-Holland) overhandigde PvdA-lijsttrekker Tjeerd Talsma het manifest en een 'biologische kaart van Noord-Holland' aan de staatssecretaris. Dit manifest bevat concrete voorstellen om het biologisch landbouwareaal in de komende jaren uit te breiden naar tien procent. Dit is nu zes procent. Op de 'biologische kaart' zijn de kansen voor meer bio-landbouw in beeld gebracht.

Om 16:00 uur bracht de staatssecretaris nog een bezoek aan het ecologische bollenbedrijf van John Huijberts in Sint Maartensbrug.

Voor meer informatie: de.lepelaar@planet.nl, www.delepelaar.com
Publicatiedatum: