Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage groothandelsmarkt Dortmund

De groothandelsmarkt in Dortmund bestaat al sinds 1952. De markt ligt in het midden van de stad en in het midden van het 'Ruhrgebied'. Ingo Wilmer is de managing director en heeft de markt in de afgelopen tien jaar meer vorm gegeven. "Onze klanten zijn erg tevreden met onze markt. Ze waarderen onze goede service en aantrekkelijke prijzen".

Klik hier voor fotoreportage



Uniek in Duitsland
"In het verleden is de markt gebouwd door de stad als onderdeel van de publieke diensten", legt Wilmer uit. De markt werd in het begin onderhouden door de overheid. "In 1976 was de Dortmund groothandelsmarkt een van de eerste markten die werd geprivatiseerd. Het eigendom van de markt ging van de overheid naar private bedrijven, die een coöperatie vormden onder de naam Großmarkt Dortmund eG". 



Prijsvechters laten sporen na
De markt en haar klanten zijn veranderd over de jaren. "Klanten komen minder regelmatig de markt bezoeken en er wordt vaker direct aan de klant geleverd. Daarbij merken we dat de marktstructuur verandert door prijsvechters, die steeds actiever worden. In de laatste tien jaar zijn onze zaken afgenomen, al lijkt deze afname te zijn gestabiliseerd in de afgelopen 2 tot 3 jaar. Er wordt wel steeds vaker geleverd aan restaurants en andere culinaire klanten".



Hoge bezettingsgraad
De groothandelsmarkt is momenteel vol bezet. Er bevinden zich 28 bedrijven op een oppervlakte van 32.000 vierkante meter. "Onze capaciteit is groot en momenteel zijn we helemaal vol. Als er een plek vrijkomt, wordt die altijd snel gevuld. Wij zoeken vooral naar bedrijven die hier langere tijd willen blijven. Het is moeilijker te overleven op de markt dan een aantal jaar geleden en bedrijven zonder de juiste contacten en ervaring zullen niet lang overleven".

"Wij ontvangen klanten van buiten het Ruhrgebied, het Münsterland, Sauerland, Siegerland en Westfalia. Buiten ons zijn er in het Ruhrgebied ook markten in Essen en Duisburg".

De markt is open van maandag tot zaterdag van 3 tot 11 uur 's ochtends.

Voor meer informatie:
Ingo Wilmer
Geschäftsführer
Großmarkt Dortmund eG
Heiliger Weg 60, 44135 Dortmund
Tel: +49 (0)231 522 143
info@grossmarkt-dortmund.de
www.grossmarkt-dortmund.de