Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citronex investeert in kwaliteitstomaten

In de afgelopen paar weken zijn tomaten en komkommers, geteeld in een state-of-the-art kassencomplex van Bogatynia (ontworpen en gebouwd door Nederlandse specialisten en beheerd door Citronex), verkrijgbaar in de schappen van de Poolse supermarkten.
 
De ligging van het complex, vlakbij de elektriciteitscentrale van Turow, is niet toevallig. "Turow is een bedrijf van de Poolse staat dat elektriciteit, warmte en kooldioxide levert aan de kassen. Dit is noodzakelijk voor de groei van de planten en het rijpingsproces. Als gevolg daarvan kunnen wij het hele jaar door de levering van verse, Poolse tomaten garanderen," stelt algemeen directeur Marek Szulc.



De bouw begon in 2013, zeer dicht bij de Pools-Duitse grens, en heeft momenteel een areaal van in totaal 10,2 hectare. Szulc legt uit dat "Het gebied is bedekt met kunstmatige verlichting, de eerste van zijn soort in dit deel van Europa. Hierdoor zijn we in staat om de beste Poolse tomaten te produceren, zelfs in de winter."
 
"Momenteel bezitten we 6 hectare tomaten en 4 hectare komkommers. Dit is een aanvulling op onze productie in Siechnice (in de buurt van Wroclaw 150km van Pools-Duitse grens), waar we nog eens 30 hectare tomaten telen. We zijn ook bezig met het bouwen van nieuwe kassen in Siechnice (in totaal 16 hectare); een project dat naar verwachting in december 2015 wordt afgerond. Het doel is om uiteindelijk een totaal areaal van 100 hectare te bereiken", aldus Szulc.
 


Citronex wil de hoogste kwaliteit tomaten produceren met de beste smaak. Szulc: "Voor de winter planten we slechts één tomatenras: de Malinowy, verspreid door de onderneming Polskie pomidory. Deze tomaten worden beschouwd als de beste vanwege hun superieure smaak en aroma." De kwaliteit is niet alleen het gevolg van het gebruik van geavanceerde technologie, maar ook van de toepassing van biologische bescherming en traditionele technieken zoals bestuiving door hommels.



Logistiek gezien biedt de locatie ook voordelen. "De uitstekende locatie van de Pools-Duits-Tsjechische grens geeft ons veel mogelijkheden, met name door de korte levertijden en lagere logistieke kosten. Hierdoor zijn onze tomaten en komkommers zeer concurrerend, vooral tijdens de winter," bevestigt Szulc. "Deze korte levertijden garanderen dat de tomaten, geleverd aan onze klanten in 2,5 kg en 5 kg dozen, een lange houdbaarheid hebben, evenals een langdurige smaak en aroma."
 
Citronex wil ook in de toekomst de markten van Duitsland, Tsjechië en Litouwen betreden. 

Voor meer informatie:
Marek Szulc
Citronex
Tel.: +48 757721943
Fax: +48 757721945
marek@citronex.pl
www.pposiechnice.pl
www.citronex.pl
 
Author: Yzza Ibrahim / Juan Zea Estellés
Publicatiedatum: