Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rabarber vaak verwerkt als fruit

Bij kwekerij Mies in Wouwse Plantage, Noord-Brabant, staat de kas vol rabarber, winterrabarber. Een verslaggever van het Brabants Dagblad bezocht de kwekerij waar onlangs twee koks hun nieuwe rabarberdesserts lieten proeven aan de kwekers.

"Nadat de planten in het najaar buiten gerooid zijn, gaan ze 40 dagen de koelcel in. Daarna planten we ze binnen en vier weken later kun je oogsten", legt Alex Mies uit. De belangrijkste afzetmarkt voor de rabarber is Engeland. Rabarber is een groente die eigenlijk altijd verwerkt wordt als fruit, bijvoorbeeld in desserts, chutneys en taarten, wat de groente uniek maakt.

bron: Brabants Dagblad
Publicatiedatum: