Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Faillissement tomatenteler Savoura aangevraagd

Savoura, de grootste producent van kastomaten in Quebec, heeft faillissement aangevraagd en pogingen gedaan om hun handelsmerk en kassen te verkopen. De schuldeisers vroegen afgelopen donderdag aan het Hof om de Faillissementswet in werking te stellen.

Raymond Chabot werd gekozen om de verkoop van activa te starten zodat de crediteuren - schuldeisers, de Nationale Bank en de Banque Royale - garantie hebben voor terugbetaling. "De belangrijkste activa zijn de drie kassen, het Savoura-handelsmerk en de voorraden", stelt de curator Jocelyn Renaud. Hij begon met het uitleggen van de situatie aan bijna 200 werknemers. "We moeten doorgaan met de productie van Savoura tomaten. Het is een goed merk en product." Renaud is op zoek naar een koper van Saoura, die de activiteiten kan continueren.

Afgelopen januari ging het gerucht dat Ontario's Mastronardi Produce op het punt stond om de Quebecan groep, die ongeveer 40% van de kastomaten in Quebec produceert, over te nemen. Deze producent behoort volgens Renaud zeker tot de potentiƫle kopers. Renaud zal zich echter niet beperken tot het vinden van investeerders, die louter in het gebied Quebec actief zijn.

Savoura werd 25 jaar geleden opgericht en heeft 6 miljoen verloren over hun laatste twee boekjaren. Ze zijn hun schuldeisers in totaal 18 miljoen verschuldigd.
Publicatiedatum: