Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Toename binnenlandse productie nog geen invloed op prijs Spaanse tomaten"

Tholen - Het Spaanse tomatenseizoen is tot nu toe naar tevredenheid verlopen bij Van Lier in Brussel. De toename van binnenlandse productie in de winter wordt zeker gemerkt, maar toch blijft de afname van Spaanse tomaten stabiel. Guy Deryckere: "De prijszetting is het ganse seizoen goed geweest, met uitzondering van een dag of 10 waarbij het echt koud was in Spanje. Daardoor was er minder aanvoer en verdubbelden de prijzen bijna naar 2 euro."

Toename binnenlandse productie
Hij geeft aan dat de tomatenprijzen momenteel rond de euro liggen. "Voor deze prijs kunnen we prima werken." Volgens Guy merken ze zeker iets van binnenlandse aanvoer, maar heeft het tot nu toe geen enorme invloed op de prijszetting. "De Belgische tomatenteelt is nu jaarrond en elke winter wordt er weer meer geplant. Toch is er nog lang niet zo veel dat bedrijven alleen met Belgische kunnen werken. Daarnaast kiezen velen toch voor een lagere prijs, de Spaanse dus. En die waren ook dit keer weer van goede kwaliteit."

Van Lier biedt ook andere Spaanse groenten waaronder paprika's, courgettes en aubergines. "Voor de meeste producten is het seizoen vrij normaal verlopen, maar opvallend dit jaar waren de hoge prijzen voor courgettes", aldus Guy.

Voor meer informatie:
Guy Deryckere
Van Lier
Magazijnen 7 tot 13
Werkhuizenkaai 112-154
1000 - Brussel - Belgiƫ
Tel.: +32 (0)2 215 49 15
Fax: +32 (0)2 242 60 29
sales@vanlier.be
www.primamundo.com