Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse Oogst viert opening vruchtgroenteseizoen in de Markthal



Verse Oogst sluit een periode van 5 weken in de Markthal Rotterdam af met een oer-Hollands feestje. Deze week staat de kraam volledig in het teken van de reeds beschikbare vruchtgroente zoals courgettes, komkommers, aubergines, verschillende tomaten, pepers en snackgroente. Natuurlijk ontbreken de heerlijke Sweet Sensation peren en Junami appels niet.

 

Verse Oogst is de afgelopen weken in de Markthal aanwezig geweest om de bezoekers te inspireren om gevarieerd met de verschillende groente en fruit uit het seizoen te koken. Met een wisselend aanbod van bekende en minder bekende producten werden consumenten uitgedaagd 5 verschillende producten te kiezen. Op deze manier stelde de bezoeker zelf een gezonde tas samen. Voor alle producten waren diverse lekkere recepten beschikbaar. Ook was kok Mario aanwezig met lekkere hapjes en kooktips.


 
Naast de inspiratie was er ook veel aandacht voor informatie over de teelt van de verschillende producten. De groei van spruiten werd getoond door middel van spruiten op stam en was er een echte tomatenplant opgehangen.



De hommelboxen van Koppert trokken erg veel bekijks bij jong en oud en boden een goede gelegenheid om toe te lichten waarom hommels belangrijk zijn voor de teelt van de verschillende producten. De informatie over de teelt kwam rechtstreeks van de telers. Naast de telers van de Nederlandse producten waren ook de telers van Mike's Melons aanwezig om zelf hun heerlijk zoete meloenen bij het Rotterdamse publiek te promoten.
 

Van links naar rechts Jorge Linares, Frank Ocampo (The Greenery) en Jarvis Flores.

Verse Oogst is nog t/m zondag 8 maart a.s. aanwezig in Rotterdam






Publicatiedatum: