Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witloofmarkt ziet licht aan einde van de tunnel

Tholen - In het witloof is het lange tijd dramatisch geweest, maar nu lijken telers en handelaren toch licht te zien aan het einde van de tunnel. Volgens Rudi Coosemans van im- en exportbedrijf Coosemans is de markt vanaf eind vorig jaar opgekrabbeld en tot nu toe ook vrij stabiel gebleven. "Een opleving in de prijzen was echt nodig voor de hele sector. Als de slechte situatie had aangehouden, zouden veel producenten het niet overleven."



Markt is stabieler

Momenteel zijn de prijzen volgens hem normaal voor de tijd van het jaar. "Het is beter dan de vorige jaren, dus een goede situatie. Anders zit je vaak rond de krokus- of carnavalsvakantie of andere periodes met sterke prijsdalingen, maar dat hebben we dit seizoen amper gezien. Er is meer stabiliteit in de markt gekomen. Het losse witloof is wel een paar keer goedkoper geweest, maar verpakt was over het algemeen goed aan de prijs."

Afnemende productie

Hij hoopt dat de situatie zal aanhouden. "De huidige prijzen zijn bedragen, die de producent moet hebben. Het is al lange tijd laag geweest. Ik denk dat de hele situatie ook is verbeterd omwille van de afnemende productie, ook in de omliggende landen."

Voor meer informatie:
Rudi Coosemans
Coosemans import/export BVBA
Bogaertstraat 12
1910 - Kampenhout - Belgiƫ
+32 -(0)16 65 79 16
www.coosemans.com