Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koppert Biological Systems

Van biologische gewasbescherming naar Total System Approach

Tholen - Koppert Biological Systems uit Berkel en Rodenrijs bestaat bijna 50 jaar. Peter Maes kan inmiddels terugblikken op 17 mooie en bovendien interessante dienstjaren.


Peter Maes is sinds 17 jaar actief bij Koppert

Bodem
Koppert Biological Systems, producent van natuurlijke vijanden, micro-organismen en natuurlijke bestuivers bracht 10 jaar geleden in de glasgroenteteelt het product Trianum op de markt, een nuttige schimmel tegen bodemziekten. Door deze introductie werd de interesse verder gewekt om de bodem verder te verkennen - iets dat tot dusver een black box was. Er ging een wereld voor hen open. Doordat de bodem met het wortelgestel van de plant ontrafeld werd, werd het plantsysteem steeds beter begrepen. Peter: "Het was al snel duidelijk dat sterkere wortels een meer weerbare plant opleveren, minder vatbaar voor ziekten. We waren een van de eersten die zich hierin gingen verdiepen. Het heeft onze ogen verder geopend. Door dit systeem te begrijpen, kunnen we inmiddels ook oplossingen aanbieden voor andere gewassen."


Trianum: een begin van een nieuwe periode

Verbreding
Koppert Biological Systems bood in beginsel alleen producten aan voor de glasgroentensector. Momenteel zijn er producten voor de sierteelt, hard en zacht fruitsector, vollegrondsgroentengewassen en ook voor de grootschalige landbouw. Door deze ontwikkeling raken de producten van Koppert Biological Systems het snijvlak van de beïnvloeding van nutriëntenopname, bodemgezondheid en gewasweerbaarheid. "En daarmee dragen ze onder andere bij aan verlaging van het toepassen van meststoffen en chemische gewasbescherming," aldus Peter.

Internationalisering
Het meest in het oog springende gevolg van deze ontwikkeling is toch wel de internationalisering. De focus van marktonwikkeling ligt in het buitenland, met als actueel resultaat: vanuit 27 vestigingen worden 90 landen bediend. Deze groep is verdeeld in 5 business units die ieder hun eigen accent hebben. Peter Maes: "We behalen betere resultaten met onze bodemgeoriënteerde producten in die gebieden waar het teeltklimaat niet optimaal is. Daar bedoel ik teeltomstandigheden mee die bijvoorbeeld te droog of te nat zijn. In gebieden waar het klimaat niet optimaal gestuurd kan worden, zijn er nog grote slagen te maken." Op deze manier probeert Koppert minder stresssituaties te creëren voor de plant en zo de opbrengsten te verhogen. "Het besef groeit dat chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest niet meer de enige oplossing zijn. Het feit dat de FAO een 'Year of the Soil' heeft uitgeroepen, zegt veel. Dat komt ergens vandaan. We mogen de bodem niet verder uitputten met hulpmiddelen en GMO-varieties. In gebieden, zoals het Midden-Oosten en Afrika, die daarnaast ook als eersten de klimaatverandering voelen, staan ze open voor onze oplossingen," ziet Peter.


Nieuwe slogan: Partners with Nature

Partners with Nature
Koppert wil de natuur de ruimte geven. De natuur moet haar eigen kracht kunnen laten zien. Dit komt ook duidelijk naar voren door hun pas benoemde missie: Partners with Nature. Door een bijdrage te kunnen leveren aan de plantgezondheid, levert Koppert een bijdrage aan de mensgezondheid. Peter Maes vindt het opvallend hoe snel dit statement is omarmd door de collega's en de markt. Samen met de natuur wil Koppert de agrarische sector gezonder, veiliger en productiever maken. Vanaf het begin tot het einde van de levensduur van een plant.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE BERKEL EN RODENRIJS
tel (010) 514 04 44
http://www.koppert.com
Peter Maes
communicatie@koppert.nl


Publicatiedatum: