Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europa: beperkte import van bonte sla

Het aanbod aan bonte sla blijft beperkt in Europa, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. Door de koele temperaturen en het gebrek aan licht in de afgelopen weken werd de groei van de slaplanten in Zuid-Europa afgeremd. Als gevolg hiervan is de import duurder geworden.

In Zuid-Frankrijk is bovendien het teeltgebied in de kassen kleiner geworden. Hier zijn met name de lichte slasoorten nog schaarser geworden en diens prijzen zijn verder gestegen. Dit is met name opvallend bij eikenbladsla. Gezien de hoge prijzen in Frankrijk zijn de Duitse handelsbedrijven, die tot nu toe meer op de Franse sla gericht waren, nu deels meer geïnteresseerd in Italiaanse importwaren. Deze zijn doorgaans voordeliger.

Het aanbod aan sla uit Duitse teelt is vanwege de langzame groei van de vroege soorten nog uiterst klein en beperkt zich tot de lichte slasoorten.

Publicatiedatum: