Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugal: Groenten- en fruitexport helpt schuld te reduceren

Portugal wil de waarde van haar groenten- en fruitexport verdubbelen tegen 2020. "De export van Portugese verse groenten is gegroeid met bijna 26% in de afgelopen jaren (van 780 miljoen euro in 2010 tot 983 miljoen in 2013)." Dit meldt Laurent Armaos, van de commerciële afdeling van de Portugese ambassade in Athene in een interview met Agrotypos.

Armaos meldde dat de meerderheid van de export naar landen in Europa, Zuid-Amerika en Afrika gaat. Gezien de strategische geografische positie van Portugal is verscheping de gemakkelijkste manier.

De directeur van Portugal Fresh, Manuel Evora: "Portugese groenten worden wereldwijd geëxporteerd naar 100 landen. De producenten voldoen volledig aan alle kwaliteitseisen. Portugal heeft als doel om de groenten- en fruitexport te verdubbelen tegen 2020 tot een waarde van 2 miljard euro. 40% van de productie van het land wordt geëxporteerd. "

De Portugese minister van Landbouw, Assuncao Cristas, zei dat de exportsector heeft bijgedragen tot een vermindering van het begrotingstekort van het land met 1,2 miljard euro tussen 2012 en 2014. De handelsovereenkomst tussen Brazilië en Portugal die in 2013 is getekend, speelde hierbij een belangrijke rol.

auteur: Stavros Paisiadis

Bron: Agrotypos.gr

Publicatiedatum: