Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortus Regius zet nieuw type spuitrobot in

Bij Hortus Regius in Maasbree is door Mertens, in samenwerking met ACB Solutions, een nieuwe spuitrobot in gebruik gesteld. Het gaat om de Macair. Met de spuitrobot kan er bespoten worden zonder zelf tussen het gewas te komen.

De Macair spuitrobot is speciaal ontwikkeld voor het automatisch bespuiten van het gewas en kan intensief worden gebruikt. De robot is uitgerust met luchtondersteuning van de spuitmast. Daardoor ontstaat een zeer krachtige spuitnevel, die diep het gewas indringt.




Om de spuitrobot te voorzien van lucht, is deze voorzien van een extra haspel voor de stroomaanvoer. Deze is hierdoor wat zwaarder, maar niet hoger geworden. De geringe verzwaring heeft geen invloed op de wendbaarheid. Door de ranke, gladde RVS opbouw treedt volgens de ontwikkelaars geen gewasbeschadiging op.

Met de gekozen spuittechniek in combinatie met de luchtventilator is al veel ervaring opgedaan. Deze wordt daarom ook steeds vaker toegepast in de glasgroententeelt. Uniek hieraan is dat er voor een halfautomaat is gekozen, die wendbaar is én flexibel kan worden ingezet.


Voor meer informatie:
Thea Muysers
teamleider Glastuinbouw
Mertens Groep
Handelstraat 6
5961 PV Horst
077 3999 111
t.muysers@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl
Publicatiedatum: