Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groentecongres, 26 maart

Hoe kijken kinderen aan tegen groente eten?

Hoe kijken kinderen aan tegen groente eten? Die vraag wordt beantwoord door een groep kinderen, in een dialoog georganiseerd door de Missing Chapter Foundation (MCF), opgericht door Prinses Laurentien. Op 26 maart a.s. tijdens het GroenteCongres in het WTC in Rotterdam zal een aantal kinderen plaatsnemen op het podium en met volwassenen in gesprek gaan over groenten eten.

MCF begeleidt kinderen die zich buigen over maatschappelijke vraagstukken en die advies geven over mogelijke oplossingen. De missie van de Missing Chapter Foundation is om besluitvormers, kinderen, jongeren en jonge professionals met elkaar in gesprek te brengen. Een organisatie legt kinderen een vraagstuk voor dat om andere inzichten vraagt. MCF begeleidt, samen met de leraar, de kinderen in het onderzoek van het probleem. De kinderen delen hun advies met de besluitvormers en geven hun frisse blik op het vraagstuk.

Beslissingen worden toekomstbestendig door de stem van kinderen serieus te nemen. Hun denkkracht en rol als change agent is nu een ontbrekend hoofdstuk in maatschappelijke besluitvorming. Meer groente eten is een grote uitdaging die vraagt om gedragsverandering van de consument. Dat begint al in de kinderschoenen. De organisatie van het GroenteCongres is bijzonder vereerd dat de Raad van Kinderen op donderdag 26 maart een bijdrage zal leveren aan het GroenteCongres.

Er staat nog veel meer op het programma zoals aandacht voor 'personalised food', het belang van groente eten al tijdens zwangerschap en gedurende de eerste 1000 dagen van een mensenleven en de wijze waarop we groente eten op diverse plaatsen, van werkplek tot sportkantine, kunnen stimuleren.

Het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan het GroenteCongres. De accreditaties door het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici) zijn nog in behandeling.

Publicatiedatum: