Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opbrengst naar Bjorn Nabuurs van Progeria Family Circle

Eerste komkommers van ZON brengen 3000 euro op

Vandaag zijn de eerste komkommers van het seizoen voor de klok geveild bij ZON fruit & vegetables. De aanleverende telers, Joan en Paul van den Beuken en René Tielemans, hebben zoals al eerder gemeld besloten de opbrengst van de eerste verkoop te schenken aan de Nederlandse Stichting voor kinderen met progeria. Koper John Hansen (fa. P. Smets & Zn.) zette de toon bij de veiling door bij de eerste druk aan de klok maar liefst 150 euro per komkommer te bieden, wat voor de eerste doos een bedrag van 1.800 euro betekende.

Kopers Theo-Jan Thur (Gebr. Thur) en Arjan Heemskerk (Impex Heemkerk) zorgden bij het kopen van de volgende dozen voor een verdere aanvulling van dit bedrag, waarna de drie aanwezige telers en ZON fruit & vegetables gezamenlijk het totaalbedrag afrondden tot 3.000 euro. De kopers overhandigden in de vorm van een grote cheque het bedrag van 3.000 euro aan teler René Tielemans, die het geld vandaag aan progeriapatiëntje Bjorn Nabuurs zal geven.


Arjan Heemskerk, John Hansen van P. Smets & Zn., teler René Tielemans en Theo-Jan Thur (vlnr) bij de cheque voor Bjorn Nabuurs, met het mooie bedrag van 3.000 euro.

Bjorn heeft gisteren in de kas van René Tielemans in Boekel de eerste komkommers zelf geplukt, waarbij opnames werden gemaakt voor het TV-programma Hart van Nederland. Bjorn was al eerder uitgebreid in het programma vanwege zijn initiatief om alle families in Europa die een kind met progeria hebben uit te nodigen voor een geweldige week in Nederland. Progeria is een uiterst zeldzame aandoening (Bjorn is het enige Nederlandse kind met deze ziekte), waarbij de patiënt versneld ouder wordt. De gemiddelde levensverwachting van een kind met progeria is 13 jaar.

Met een gezamenlijk areaal van 12 hectare zorgen de telers Joan en Paul van den Beuken en René Tielemans er voor dat ZON het gehele komende seizoen komkommers in het assortiment voor de klok gaat zetten.
Publicatiedatum: