Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lentebloemkool Jack Weel de grond in

Tholen - Het is behoorlijk vroeg, maar bij Jack Weel is de lentebloemkool al geplant. De broccoliplanten moeten wachten: de regen en wind maken het planten deze week onmogelijk. Toch zijn de vooruitzichten voor komend seizoen prima, vertelt Jack Weel.





"Door de zachte winter waren de planten al een tijdje klaar. Ondanks dat het vroeg is om te planten, zijn we toch maar begonnen toen het een paar dagen mooi weer was." Vorig jaar gingen de planten ook al vroeg de grond in, rond 20 februari. "De omstandigheden waren toen nog beter, maar daarna werd het heel koud en vertraagde alles. Het is te hopen dat dat dit jaar niet gebeurt", vindt Weel. Als het allemaal gaat als voorzien, kan deze bloemkool in mei geoogst worden. Daarvoor oogst het bedrijf al wat winterbloemkool. De gehele productie wordt verkocht via Best of Four.





Regen en wind
Het weer is inmiddels behoorlijk omgeslagen: in Lutjebroek waait en regent het deze week behoorlijk. Voor de bloemkool geen probleem. "Voor de planten die erin zitten, is dat helemaal goed. Die kunnen lekker weggroeien", vertelt Weel. Voor de broccoliplanten, die deze weken ook de grond in gaan, is het minder positief. Naast de bloemkool teelt Jack samen met zijn vader Pé namelijk op nog zo'n 100 hectare broccoli. "Daarvoor is het te nat. Het planten moeten we uitstellen." Desondanks zijn de eerste tekenen voor komend seizoen goed en gaan de heren vol goede moed het seizoen in.



Voor meer informatie:
V.O.F P. & A. Weel-van Straaten (e-mail)
Geerling 24
1613 PG
Grootebroek
0613747902
Facebook: http://www.Facebook.com/Weelbroccoli

Voor verkoopinformatie:
Telerscoöperatie Best of Four u.a.
Ziedewij 5
2991 LA Barendrecht
Email: info@bestoffour.nl
Telefoon: 0180 622 499
Fax: 0180 820 222
www.bestoffour.nl

Publicatiedatum: