Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project voor oogst- en verpakkingsrobot tomaten

De Tecnova Foundation gaat een onderzoeksproject coördineren gericht op het creëren van een robot, die onder meer in staat is om tomaten te oogsten en te verpakken.

Het onderzoeksproject heet Agronauta (Automatisering van agronomisch werk in intensieve teeltbedrijven door middel van robotica). Het betreft een experimenteel ontwikkelingsproject met de bedoeling een revolutie te veroorzaken in het productiemodel van trostomaten met een alomvattende en multidisciplinaire aanpak.

Samenwerking
Er doen zeven instellingen mee: SERFRUIT, S.A. (Coordinator); Tecnologías de Automatización y Control, TAUCON, S.A.; Ingeniería de Aplicaciones, S.A.; Grupo HISPATEC Informática Empresarial, S.A.U.; Novedades Agrícolas, S.A.; Sistema AZUD, S.A. y ULMA Packaging, S.COOP., i.s.m. uiteenlopende onderzoeksbureaus, waaronder Tecnova Foundation, the University of Almeria, Fundación Tecnalia Research & Innovation, Universitat de Girona, CEBAS-CSIC, ULMA Technological Center en IK4-IKERLAN.

Budget
Het project krijgt particuliere investeringen voor een bedrag van meer dan 7 miljoen euro, die door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Smart Growth (CIEN Strategisch Programma) zal worden gefinancierd.
Publicatiedatum: