Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciale champignons populair

De VS is na China de grootste champignonproducent ter wereld. "Er zijn veel verschillende rassen en de momenteel populaire speciale champignons vormen maar een klein deel van de totale champignonteelt", zegt Meg Hill van Gourmet Mushrooms Inc, een champignonkweker uit Californië.

Tot speciale champignons behoren bruine champignons zoals Criminis en Portabella, maar ook andere rassen zoals Shiitake, Oester en Enoki. "De vraag naar speciale champignons is hoog op het moment. In het begin werd de vraag aangedreven door professionele koks en kookprogramma's. Momenteel is de consumptie zeer hoog aan de oost en west kust en in Florida. 'Early adopters' wonen vaak in stedelijke gebieden. In het centrum van de VS verwachten we nog meer groei".




Gourmet Mushrooms Inc. gebruikt flessen technologie

Gourmet Mushrooms Inc. produceert zeven champignonrassen. "We telen de champignons op substraat, op licht en in flessen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe rassen als ze aan onze criteria kunnen voldoen. We moeten de champignons kunnen verkopen maar houdbaarheid en transportmogelijkheden zijn ook erg belangrijk voor ons". Het bedrijf exporteert nog geen champignons want daar produceren ze nog niet genoeg volume voor.




Azië vormt geen belangrijke concurrentie

Er worden in Azië veel champignons geproduceerd, maar door de lange transporttijden van 13 tot 17 dagen kunnen de champignons niet in Amerikaanse winkels worden verkocht. Daarbij teelt Gourmet Mushrooms een aantal Aziatische champignonrassen zoals de Trumpet Royal waardoor ook deze niet hoeft worden geïmporteerd.




Koude opslag en transport vormen de grootste uitdaging voor de industrie. "De temperatuur tijdens het transport heeft meteen een effect op de kwaliteit van de champignons". Om te voorkomen dat klanten teleurgesteld zijn in de kwaliteit staat er altijd een 'beste houdbaar tot' etiket op de verpakkingen. Onlangs heeft Gourmet Mushrooms haar verpakkingen aangepast om het gedeeltelijk recyclebaar te maken.

Voor meer informatie:
Meg Hill
Gourmet Mushrooms Inc.
meg@mycopia.com
www.mycopia.com
 
Publicatiedatum: