Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José Antonio Baños, CEO van Ejidomar

Israël duwt prijzen van Spaanse paprika's omlaag

In vergelijking met producten zoals courgettes en komkommers, waarvan de prijzen schommelen door tekorten in Spanje, is het seizoen voor paprikatelers niet gemakkelijk. "De afgelopen twee of drie seizoenen werden gekenmerkt door instabiele prijzen met langere periodes van lage prijzen," zegt José Antonio Baños, voorzitter van de EJIDOMAR Cooperation, gespecialiseerd in de productie en marketing van paprika.


José Antonio Baños, (midden) met collega's van EJIDOMAR's op de laatste editie van Fruit Attraction in Madrid.

Israël duwt Europese prijzen omlaag
Volgens Baños neemt de aanwezigheid van Israël geleidelijk toe op de markt. "Een paar jaar geleden waren de Israëlische paprika's altijd duurder dan de Spaanse, toen producenten begonnen met de afzet van hun producten op hun eigen consortium," legt hij uit. "Dit maakt het moeilijk om hoge prijzen te bereiken en de goedkopere parika's te verkopen," voegt Baños eraan toe.

EJIDOMAR zal haar paprikaseizoen in Almería eind maart beëindigen. De productie wordt voornamelijk geëxporteerd naar Duitsland, maar ook het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen, evenals Canada en de Verenigde Staten per luchtvracht.


Mexico is de grote concurrent voor export VS en Canada

"We exporteren al meer dan twintig jaar paprika naar de Verenigde Staten en Canada. De winstmarges worden echter steeds kleiner in deze markten, omdat Mexico geleidelijk aan de export overneemt met grotere volumes, een steeds groter areaal en nieuwe technologische middelen. Daarbij maakt Mexico ook gebruik van de geografische nabijheid: logistiek gezien een voorsprong.

Op dit moment bedragen groene paprika's 1,20 euro per kilo, terwijl de gele 1,05 euro per kilo bedragen en de rode ongeveer 0,85 euro per kilo.

Meer informatie:
José Antonio Baños
EJIDOMAR
El Ejido, Almeria
T:+34 950483511
presidente@ejidomar.es
www.ejidomar.es

Publicatiedatum: