Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 ha grond beschikbaar

Bouwvergunningen beschikbaar Nieuw Reijerwaard

Vorige week (11 februari 2015) heeft de Raad van State uitspraak gedaan met betrekking tot het ingediende verzoek voor een voorlopige voorziening (zie voor de uitspraak het document in de bijlage). Er zijn geen griffierechten betaald. Het verzoek is daardoor niet ontvankelijk. Daarmee is de voorlopige voorziening van tafel en heeft die niet langer een schorsende werking op het plan. De beroepen, die nog lopen, hebben hier geen invloed op.

Dat betekent dat het inpassingsplan in werking is getreden en er vergunningen voor bouwen kunnen worden verleend. Wanneer een aanvraag tot bouwen wordt ingediend, die volledig is (alle benodigde stukken zijn bijgevoegd) en die past binnen het inpassingsplan, kan de vergunning binnen drie maanden verleend worden.

10 hectare beschikbaar
Voor bedrijven, die ruimte zoeken binnen de agro/vers/food-logistieke sector is momenteel circa 10 hectare grond beschikbaar. De GRNR levert maatwerk als het gaat om de omvang van de kavel. Het terrein is goed ontsloten met verbindingen naar het bestaande agro/vers/foodcluster Barendrecht/Ridderkerk. De komende jaren worden voorzieningen aangelegd zoals een parkeerterrein voor wachtparkeerders, een open glasvezelnet en parkmanagement.

Nieuw Reijerwaard biedt een breed scala aan vestigingsmogelijkheden speciaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een locatie waar de agrologistieke bedrijvigheid geconcentreerd is en waar goede verbindingen zijn. Dit gebied is het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland met een groot aantal dienstverlenende bedrijven die elkaar versterken, zoals internationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groente en fruit, koelcapaciteit en pallethandel.

Nieuw Reijerwaard is gunstig gelegen voor het hergroeperen van de belangrijke overzeese (longsea) en Europese (shortsea) import van verse groenten en fruit, aangevuld met een breed assortiment aan in Nederland geteelde producten.

Pionierskorting
De eerste bedrijven, die zich vestigen, hebben grote invloed op de ontwikkeling van het foodcenter de komende jaren. Bovendien komen de eerste bedrijven in aanmerking voor een pionierskorting, waardoor de vestiging extra aantrekkelijk is.

Voor meer informatie:
Christine van Grunsven
directeur GRNR
info@nieuwreijerwaard.eu
Mob: 06-22440750

Publicatiedatum: