Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10,5% meer dan 2010

Spanje: Almeria heeft bijna 30.000 hectare kassen

De provincie Almeria heeft 29.596 hectare landbouwareaal bedekt met kassen. Dat is 10,5% meer dan in het jaar 2010. Deze actuele cijfers zijn samengesteld door Sigpac middels satellietopnames en een cartografische studie, zowel in de kustregio als in het binnenland. Het onderzoek is eind 2014 afgerond.

Productiegroei
De groenten- en fruitproductie is daarmee toegenomen de laatste seizoenen met in 2010-2011 een oogst van 2,87 miljoen ton, in het seizoen 2011-2012 iets meer dan 3 miljoen ton, in het seizoen 2012-2013 3,13 miljoen ton en in het seizoen 2013-2014 iets meer dan 3,4 miljoen ton. In de provincie is dit een stijging van bijna 20% in vier jaar tijd.

Productie- en verkoopstrategie
De productiegroei is positief voor de sector als deze equivalent is aan de vraag en als de prijsschommelingen gunstig zijn. Als de productiegroei niet samengaat met een toenemende vraag, loopt de sector het risico van een overaanbod en een prijsdaling. In dat geval is de kleine producent het meest de dupe omdat de grotere producenten verhoudingsgewijs minder exploitatiekosten hebben, aldus het ministerie van landbouw.

Het ministerie signaleert dat de hele sector een diepgaande analyse moet maken om tot een goede productie- en verkoopstrategie te komen en om overproductie en prijzenval te voorkomen op bepaalde momenten in het seizoen. Daarnaast moeten bestaande externe markten worden geïntensiveerd, nieuwe markten worden veroverd en moet de groenten- en fruitconsumptie op de lokale markt worden bevorderd.

Bron: FHalmeria

Publicatiedatum: