Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Vogel, Vogel AGF:

"Roodlof blijft een vrij exclusief product"

Tholen - Het Nederlandse roodlofareaal telt zo'n vijftig hectare en daarvan neemt Spruit Witlofkwekerij uit Nibbixwoud zo'n twaalf hectare voor haar rekening. De volledige wit- en roodlofproductie van Spruit wordt via Best of Four vermarkt door Vogel AGF uit Zwaagdijk. "Het roodlofareaal is al jaren stabiel. Afgelopen jaar is niet bijzonder goed of slecht geweest, maar afgezet tegen de witlof gaat het met de roodlof een stuk beter, want de witlofafzet verloopt de laatste jaren dramatisch. Anderzijds is het met roodlof wel zo dat als er maar iets te veel van is, dat de markt in elkaar stort", vertelt Robert Vogel.



Vogel AGF levert de rood- en witlof aan supermarkten, groentesnijderijen, foodserviceleveranciers, groothandelaren en exporteurs. "De teelt van roodlof is hetzelfde als witlof, alleen is de opbrengst van de wortelen maar 60% van wat we bij witlof gewend zijn en de kilo-opbrengst maar 50%", vertelt Robert. "De roodlof wordt veel gebruikt als garnering in salades. Het is een vrij exclusief product en het wordt ook wel naar verre bestemmingen als de Verenigde Staten en Japan geƫxporteerd. Rond kerst zie je de vraag ook altijd toenemen."



De beschikbaarheid van roodlof in de supermarkten is nog altijd beperkt. "Deze week hebben we een actie lopen met twee kropjes roodlof en twee kropjes witlof in de mix, maar structureel is het allemaal niet. Wel zie je dit jaar wat meer initiatieven ontstaan met roodlof in de supermarkten. Als de retail het vast in het schap gaat opnemen, dan zijn er flinke groeimogelijkheden."



Voor meer informatie:
Robert Vogel
Vogel AGF
Groothandelsmarkt 17
1681 NN Zwaagdijk-Oost
Tel: 0228-565060
www.vogelagf.nl