Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jacques Joubert: "Argentijnse fruitexport erg complex"

Locatie in Barendrecht biedt Sudfruit directe toegang tot Europese markt

Tholen - Vorig jaar opende de Argentijnse fruitexporteur Sudfruit een verkoopkantoor op het handelscentrum in Barendrecht om de distributie naar de Europese klanten zelf ter hand te nemen. "Het handelscentrum is een prima locatie, middenin de Europese fruitbusiness. Hierdoor kunnen we veel kosten besparen en dat is in deze tijd erg belangrijk", vertelt eigenaar Jacques Joubert.


Jacques Joubert

Waar Sudfruit in het verleden voornamelijk actief was met Argentijns fruit, zijn die activiteiten in de loop der jaren verschoven naar fruit uit andere Zuid-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika. "De huidige economische en politieke situatie maakt de fruitexport vanuit Argentinië erg complex. De huidige wisselkoers maakt het exporteren niet aantrekkelijk en de regering heft hoge belastingen op productie en export. Hierdoor is het Argentijnse fruit totaal niet concurrerend meer", vertelt Jacques. Hij is niet optimistisch over een snelle opleving van de Argentijnse fruitexport. "Het kan wel drie jaar duren voor ze een comeback maken."



Hagelbuien brachten al schade aan het Argentijnse hardfruit en ook de recordoogst van appelen en peren in Europa stimuleerde de export vanuit Argentinië niet. "De lokale markt was goed, maar door het overaanbod zijn die prijzen nu ook fors gedaald", vertelt Jacques. Voor Sudfruit reden om over te schakelen op de import van fruit uit buurlanden Chili, Peru en Brazilië, maar ook vanuit Zuid-Afrika. "We richten ons vooral op citrus, druiven en steenfruit, maar zijn ook net gestart met de verkoop van Afrikaanse sperziebonen en flespompoenen."



Sudfruit exporteert naar tal van bestemmingen als Europa, Rusland, Azië, het Midden-Oosten en Canada, waarbij de export naar Rusland ook nog de nodige complicaties kent. Vooralsnog is de handel volgens de importeur erg rustig. "Voorheen ging het met containers tegelijk, maar het is nu palletwerk. Doordat we nu onze eigen distributie en opslag in Europa verzorgen, kunnen we dat fijnmazige werk ook beter aan. Canada was onze grootste afzetmarkt, maar met de Nederlandse locatie willen we ook een speler van formaat worden op de Duitse markt", vertelt Jacques.



Voor meer informatie:
Jacques Joubert
Sudfruit BV
Handelsweg 85
2988 DB Ridderkerk
sudfruit@sudfruit.com
www.sudfruit.com