Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overgang naar technologische middelen is noodzakelijk

Argentinië: Klimaatverandering beïnvloedt gewassen



"In Argentinië is de teeltlocatie vaak geselecteerd op grond van logistieke redenen in plaats van ideale agro-klimatologische omstandigheden," stelt Agustín P. Benito van de producent Sueño Verde. "Veel telers geven de voorkeur om het gewas te laten groeien in gebieden die niet optimaal zijn, maar dichter bij de consument liggen. Dit komt de kwaliteit van de producten niet ten goede." Daarbij komt volgens Agustín dat er weinig controles zijn en dat het productieproces wordt gekenmerkt door improvisatie om kosten te besparen. "Twintig jaar geleden, toen we begonnen met Sueño Verde, was onze visie niet om te produceren met de laagste kosten, maar om de beste kwaliteit en differentiatie aan de consument aan te kunnen bieden."

Daarom ontwikkelde de producent een gastronomisch aanbod, verkrijgbaar in supermarkten en verwerkt haar producten ook in salades. Rucola, prei, spinazie, kruiden van snijbiet, 'baby' groenten, microgreens, champignons en tomaten maken onder anderen deel uit van het brede assortiment van Sueño Verde. "Tegenwoordig hebben we meer dan 300 klanten in de horeca en zijn we aanwezig in alle supermarktketens. Wij bezitten 10 plantages en een verwerkingsbedrijf," aldus Agustín.

Sueño Verde is tevens van plan om de verpakkingsfaciliteit uit te breiden waardoor de capaciteit zal toenemen met 200%. 
"Ons bedrijf is op zoek naar een technologische revolutie op lokaal niveau. De technologie die de teelt beschermt, moet ervoor zorgen dat we het hele jaar door onze kwaliteit kunnen waarborgen." 

Agustín: "Investeren in 'high-tech' kassen wordt steeds noodzakelijker, omdat de klimaatverandering van invloed is op het tropische klimaat van Argentinië. Dit leidt tot temperaturen van rond de 40 graden Celsius en een ondergrens van 30 graden in de provincie Buenos Aires. Daarbij komen de steeds zachtere winters die nadelig zijn voor slagewassen, omdat dit gewas beter gedijt bij lagere temperaturen, tot -6°C, in plaats van temperaturen boven 30°C.

Meer informatie:
Agustín P. Benito
Sueño Verde Vegetales & Hierbas

T: (054)-0348-4463696/3747 int 109
abenito@s-verde.com.ar
www.s-verde.com.ar
Publicatiedatum: