Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masterclass Residuen

Veel AGF bedrijven worstelen met vragen over residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Wat moet ik doen bij een overschrijding van ARfD maar geen MRL overschrijding? Moet ik een recall gaan uitvoeren? Kan de teler de dosering van gewasbeschermingsmiddelen niet verlagen? Wat betekent deze analyse-uitslag? Aan welke eisen moet mijn product voldoen? Allemaal vragen die aan bod komen in deze cursus waarbij residuen van bestrijdingsmiddelen vanuit verschillende invalshoeken onder de loep worden genomen.

Doel
(Praktische) kennis opdoen over residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Deze kennis kunt u inzetten voor de interpretatie van analyseresultaten, de in- en verkoop van producten met de juiste kwaliteit, analyseplannen, risico-inventarisatie, overleg met leveranciers en afnemers, etc.

Doelgroep
De masterclass is bestemd voor kwaliteitsmanagers uit de AGF branche, zowel vanuit de handel als de verwerkende industrie. Hij is ook geschikt voor in- en verkopers van AGF producten. Enige kennis enige ervaring van de cursist met residuen van gewasbeschermingsmiddelen is gewenst, bijvoorbeeld door het volgen van de workshop residuen bij N&S Academy.

Inhoud
De Masterclass residuen van gewasbeschermingsmiddelen is opgedeeld in twee delen, deel A en B. Deel A: Verdiepingscursus residuen van gewasbeschermingsmiddelen. In het eerste deel van de masterclass werken we toe naar een analyse resultaat. Op welke wijze is deze tot stand gekomen? Welke bestrijdingsmiddelen worden er door een teler gebruikt? En waarom worden deze gebruikt? Er zal tijdens de bijeenkomsten ingegaan worden op de wijze waarop monsters worden genomen en geanalyseerd, en een ARfD-waarde worden berekend. Daarnaast kijken we naar relevante wetgeving voor de individuele bedrijven en gaan we in op deel B: Verdiepingscursus residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Bij dit deel starten we met het resultaat van deel A. Welke acties moeten er nu ondernomen worden bij een overschrijding van een (bovenwettelijke) norm? Met de opgedane kennis van deel A maken we een verbeterplan (corrigerende acties). Vervolgens kijken we ook naar welke preventieve maatregelen er genomen kunnen worden, Hierdoor maakt de cursist een verdieping in zijn analyseplan. De doorlooptijd van deze masterclass betreft 1,5 maand. Vooraf wordt het beginniveau van de cursist getoetst. Elke week krijgen de cursisten opdrachten mee naar huis. De uitkomsten van deze opdrachten worden gebruikt in de eind casus van de masterclass. Voor beide verdiepingscursussen geldt dat er veel aandacht wordt besteed aan de koppeling tussen theorie en praktijk. Opmerking: verdiepingscursus residuen van bestrijdingsmiddelen B kan alleen gevolgd worden indien ook aan verdiepingscursus A deelgenomen is.

Docenten
De masterclass wordt verzorgd door docenten met een ruime praktijkervaring op het gebied van residuen van gewasbeschermingsmiddelen en het geven van workshops en cursussen.

Locatie
De Masterclass residuen van gewasbeschermingsmiddelen wordt gegeven op 2 locaties; deels op het Laboratorium bij Groen Agro Control en deels op kantoor bij N&S Academy.

Subsidie
Bedrijven die zijn aangesloten bij de CAO voor de AGF Groothandel en die premie afdragen via Bpf AVH kunnen voor deze Masterclass in totaal 50% subsidie verkrijgen via het AGF Groothandelsfonds. Voor overige subsidiemogelijkheden kunt u onze website raadplegen.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: