Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slechts 14% aangeboden tomaten in Bulgarije geteeld

Volgens Eduard Staychev, voorzitter van de State Commission on Securities and Stock Exchange, is vorig jaar december slechts 11% van alle aangeboden tomaten geteeld in Bulgarije. In januari is dit percentage echter licht gestegen, tot 14%.

Bulgarije's kasproductie is duurder dan de producten die uit warmere landen wordt geïmporteerd. De kastomaatprijzen zijn in slechts een week gestegen met 11,7% tot een bedrag van 1,28 euro per kilo bij de groothandel. Geïmporteerde tomaten komen voornamelijk uit Turkije, Griekenland, Macedonië, Spanje, Marokko en Albanië en kosten 1,11 euro) in de groothandel; 12,4% meer dan een week eerder. 

Komkommers volgen een soortgelijke trend. Uit statistieken van december 2014 blijkt dat slechts 25% van de in Bulgarije verkochte komkommers in het binnenland werden geproduceerd; een percentage van 29%. De prijs van geïmporteerde komkommers is in een week toegenomen met 35,3% en staat nu op 1,04 euro per kilo in de groothandel. Bulgaarse komkommers worden verkocht voor 1,05 euro per kilo. 

Ten aanzien van andere ingevoerde groenten en fruit, zijn Spaanse tomaten beschikbaar voor een prijs tussen de 0,38-0,45 euro; Macedonische kool voor 0,12 euro; rode paprika's uit Albanië voor 0,45 euro; witte pompoen uit Servië voor 0,09 euro en Poolse appelen worden verkocht voor een prijs tussen de 0,12 en 0,18 euro per kilo.

Publicatiedatum: