Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Piet van Vugt: "Met continuïteit in beschikbaarheid creëer je vraag"

Van Vugt focust op jaarrond kruidenproductie in Kenia, Spanje en nieuwe locatie Ridderkerk

Tholen - De kruidenmarkt heeft momenteel te maken met de nodige tekorten. Met name de basilicumteelt, die grotendeels in Israel is gevestigd, heeft te maken met een beperkte aanvoer door de hagel en sneeuwstorm van twee weken geleden en de koude nachten die daarop volgden. "Wij kunnen de vraag van onze klanten goed opvangen met onze Keniaanse productie, maar het gros van het aanbod op de markt is kwalitatief matig en heeft geen al te lange houdbaarheid", vertelt Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden uit Ridderkerk.


Schade in basilicumteelt na de sneeuwstorm van twee weken geleden in Israel

Voor Van Vugt levert het beperkte aanbod geen hogere prijzen op, omdat de kruidenteler veelal op basis van vaste prijzen werkt. "In Israel hebben alle kruiden het zwaar te verduren gehad. Zo is er op het moment bijna geen kervel te koop. Volgende week maken wij een start met het Hollandse kervelseizoen", vertelt Piet. "Traditioneel niet de drukste periode voor de kruidenverkoop. Na carnaval trekt de vraag doorgaans weer aan."


Het voorjaar komt er weer aan, de grond wordt gestoomd, hierdoor is de grond onkruid- en ziektevrij zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Op de warme grond wordt volgende week gezaaid.


Naast de eigen productie in Ridderkerk en Kenia startte de kruidenteler in 2013 met een eigen productiebedrijf in het Spaanse Alicante, met name voor de teelt van munt, koriander, dille en peterselie om de periode tot het Hollandse seizoen te overbruggen. "In de toekomst willen we ook steeds meer werken naar jaarrond productie van speciale soorten kruiden. Ook met de nieuwbouw in Ridderkerk gaan we daarop inspelen. Door een continuïteit in het aanbod verhoog je de vraag naar kruiden. Als je drie keer nee moet zeggen, krijg je de vierde keer de vraag niet meer."


Ook de munt groeit al in de Hollandse kas

Met de nieuwbouw zal Van Vugt zich steeds meer gaan toeleggen op de teelt van speciale kruiden. "We willen alle soorten - van Hysop tot Roomse kervel en eetbare bloemen - uitbreiden in de teelt. Er is een stijgende vraag naar eetbare bloemen en onze doelstelling is om de komende jaren meer continuïteit te krijgen in de beschikbaarheid. Zowel bij horeca als supermarkten zit de vraag naar kruiden in de lift. Zo groeit de laatste tijd de vraag naar koriander en munt en dan met name de goede hardere soorten zijn al langer erg in trek."

Van Vugt Kruiden is exposant op de Fruit Logistica, Hal 1.2, stand B-10

Voor meer informatie:
Van Vugt Kruiden B.V.
Voorweg 18
2988 CG Ridderkerk
Tel: +31 (0)180-625660
Fax: +31 (0)180-625602
piet@vanvugtkruiden.nl
www.vanvugtkruiden.nl