Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koolmarkt weer terug in dal

Tholen - Het is bar en boos in de koolmarkt. Dit vertelt teler Christof Callewaert, die gevestigd is in de buurt van Roeselare. Hij geeft aan dat er weinig oplevingen waren dit seizoen. "De tweede week van januari was er even een opleving en de prijs trok wat aan. Maar dat is alweer voorbij. Het is nu helemaal niet meer zo denderend."



Hij geeft aan dat het weer perfect is voor de consumptie van kool. "Maar helaas is de prijs er niet naar. Twee weken geleden was het nog begin dertig cent, maar begin deze week lag het rond de 20 cent. Toen waren het ook geen extreme prijzen, maar wel wat beter dan nu." De teler heeft dit jaar veel verliezen geleden in volume. "Eerst kwam de hagel, daarna de regen en daarbij kwam ook nog een bacterieziekte. Hierdoor is veel kapot gegaan en kon ik zo'n 40% minder oogsten. We hebben nog een groot deel in de bewaring nu, maar ook daar kan nog een deel van uitvallen."

Hij denkt dat de prijzen niet snel zullen gaan stijgen. "Misschien is het al te laat als het nu gaat vriezen, er is overal nog veel voorraad. Zelf heb ik ook nog voor een maand of drie. Laten we hopen dat de prijzen dit seizoen nog gaan aantrekken."

Voor meer informatie:
Christof Callewaert
Kwadestraat 19
Tel: +32 (51) 61.20.34
8851 Ardooie - Belgiƫ