Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rungis bouwt grootste bio-markt van Europa

De groothandelsmarkt Rungis is begonnen met de bouw van een complex waar 100% biologische producten verhandeld gaan worden. Het is de grootste hal van Europa bestemd voor biologische producten. Consumenten zullen deze verandering opmerken als vanaf volgende herfst het aanbod wordt uitgebreid met 'deli'-producten.

De verkoop van biologische producten groeit. Volgens cijfers van Agence Bio stijgt de verkoop van biologische wijn het snelst, 56% tussen 2010 en 2013. Uit deze cijfers blijkt ook dat het deel van de Franse bevolking dat biologische producten koopt nog nooit zo hoog geweest is. Meer dan een op de vier Fransen consumeert wekelijks biologische producten, 9% zegt elke dag biologisch te eten. In 2013 werd 82% van deze aankopen gedaan in grote supermarkten en speciaalzaken. De directe verkoop via internet is echter in opmars, de verkopen stegen met 17%.

Met de nieuwe hal zijn er meer biologische producten te vinden op de markt. In het nieuwe pand, van 6.000 m2, zullen in eerste instantie 15 groothandelaren een plekje vinden. Het is al een concurrerende sector met een groeipercentage van 15% vorig jaar.

Publicatiedatum: