Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed broccoliseizoen in Spanje

Terwijl de vorst een aanzienlijk deel van de artisjok- en sla heeft vernietigd, is het broccoliseizoen normaal gebleven. De prijzen blijven gemiddeld tussen de 0,70 en 0,90 euro per kilo.



"Broccoli kan goed tegen lage temperaturen. Het enige nadeel van de kou is dat het de productie vertraagt. Dit is niet echt een probleem, aangezien er voldoende aanwezig is op de markt," legt Ángel García Izquierdo, manager van de Spaanse onderneming Sol y Tierra, uit.

Wat betreft de kwaliteit profiteert broccoli eigenlijk van de lage temperaturen. De bloem blijft kleiner, maar compacter. Het gemiddelde gewicht, meestal 500 gram, verandert niet. De supermarkten vragen hier naar. 

Volgens García Izquierdo blijft de gemiddelde prijs op het huidige niveau voor de komende twee weken. "Daarna zullen de temperaturen stabiliseren. De productie van een groot aantal nieuwe plantages, die in november zijn geplant, zal beginnen, waardoor de prijzen zakken."



Vooral in Murcia komt steeds meer areaal voor broccoli. Het is daar een alternatief voor andere producten zoals sla. "We hebben ongeveer 20% meer dan vorig jaar geplant. We exporteerden ongeveer 12.000 ton," zei Ángel García.

Deze grote stijging heeft nu nog geen invloed op de prijzen. Volgens Ángel zullen de resultaten van het seizoen nog steeds goed zijn dankzij de groeiende vraag in Spanje. "De jaarlijkse consumptie per hoofd van de bevolking is al 1 kilo. Dit is meestal het gevolg van promoties van supermarkten. 


Voor meer informatie:
Ángel García Izquierdo
Soltir OPFH 876
Autovía San Javier - Murcia Km. 22
30592 San Cayetano. Murcia, Spain
T: +34 968 334 800
angel@soltir.com
www.soltir.com


Publicatiedatum: