Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage AGF'ers op Bio-beurs

Tholen - De eerste editie van de Bio-beurs werd op woensdag 21 en donderdag 22 januari in de IJsselhallen Zwolle gehouden. De Bio-beurs trok in totaal 8.747 bezoekers. Een bezoekersaantal waarover beursorganisator Bionext zeer tevreden is. Op de beurs presenteerden zowel oude bekenden als nieuwe bedrijven hun biologische producten. Hieronder vind je een overzicht van de bio AGF'ers. Via deze link vind je de volledige fotoreportage van Biojournaal


Ton Theunissen moest even poseren met de mascotte van Zespri


De beurstijgers van Green Organics


Michel Witmer van Groen Agro Control, een commercieel laboratorium en adviesbureau, dat zich specifiek richt op de Agri- en Foodsector.


Jaap Hartkamp van Agrico (midden). Agrico zette tijdens deze beurs haar multiresistente biologische aardappelras Carolus in het spotlight.


Claris ten Napel van Leo de Kock toont de Easy Potato. Hij bracht een bezoek aan de stand van Agrico. Claris: "Er komt ook een eenpersoons uitvoering van dit zakje met bio-stoomaardappeltjes aan."


Lou van Rij vertelt over de activiteiten van BioRey. Het bedrijf is het afgelopen jaar verhuisd van Andijk naar de Flevopolder, te midden van veel biologische telers.


Schulp had een uitgebreid assortiment biologische sappen meegenomen. Op de foto Jaap van Pijkeren en Sander van Leeuwen


Ellen van Straten en Christine en Jessie Loogman vertelden in de stand van AC Loogman alles over de Zilte Aardappels van Marc.



Ruud van Enckevort en Barry Blokker van Gourmet Group. Gourmet wil haar bio-activiteiten verder uitbreiden en is daarom op zoek naar biologische telers van sjalotten, uien en knoflook.



Ook OTC-Holland liet zich zien op de Bio-beurs. Op deze foto: Rudie Ensing en Erwin Blokzijl. Rudie denkt nu al aan een volgende deelname: "Dan zou ik wel liever op een hoek staan."



Gerard Langerak van Flevolof.


Harmen Peters en Wim Stoker in de combi-stand van Biofruit, Smilefruit en Stoker Holland.


Teun en Emma Koolen van Koolen Champignons


Jurgen van 't Hoff en Adrie Heemsbergen van Bioworld.


Michaël Wilde van Eosta laat wat bezoekers proeven van de Tropical Wonders van Nature&More.



Een deel van het team van Bejo Zaden: Bart Kuin, Johan Voragen, Petra Burger en Joris Ursem.


Frans van der Ploeg en Nanne van Zanten van Hazera Seeds


Pierre Hagenaars van Het Packhuys. Hij presenteerde biologische verpakkingen
 

Menno van de Vries en Alex van de Velden van Schaap Holland




Robert Elshof van Elshof Fruit presenteerde het nieuwe merk BelleBio. Dit is een initiatief van Robert en vier andere biologische fruittelers, namelijk: Gino van den Acker, Paul Wolters, Jan Mulders en Toine Janssen.


Heleen Bos en Daan Heidema van Rijk Zwaan. In de stand onder meer aandacht voor de zoete puntpaprika in het geel.


Peter van der Schoot heet natuurvoedingswinkelier Ger Fleuren welkom in de stand van Kroon Biologische Verswaren. Rechts (lichtblauw overhemd) Herbert Boonstra. Kroon stond met een eigen stand op de Bio-beurs.


Bij Bio+ kregen zoals gewoonlijk weer verschillende licentiehouders de kans om hun producten te presenteren.



Gerjan Snippe toont de bieten die hij voor Bio+ teelt. Gerjan: "We proberen bij Bio+ steeds vaker teelt aan een bepaald artikel te koppelen. Door een korte keten te creëren, willen we meer inhoud geven aan biologisch."



Dirk Jan van Dijk vertelde geïnteresseerden alles over de handelswijze van Naturelle.


Bryan Boelders van Baltussen Konservenfabriek.



In de stand van EkoPlaza kregen de bezoekers een goed beeld van het vernieuwde EkoPlaza-concept, waarin beleving voorop staat.



Harald Oltheten en Emmy Rood in gesprek in de stand van Nautilus. Woensdag 28 januari wordt het nieuwe pand in Emmeloord officieel geopend.


Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur Udea, kon bezoekers alles vertellen over het vernieuwde concept.


Onno Stienen van Onoff Spices! "Het is een goede beurs, hier komen veel detaillisten op af. Veel mensen zijn verbaasd over ons uitgebreide assortiment."





Aan de andere kant van de stand zat telersvereniging De Schakel op zoek naar nieuwe telers. Deze vereniging heeft als doel de afzetpositie van de individuele telers te versterken.



Mart Valstar en zijn vrouw Irene van Valstar Holland op bezoek bij Biojournaal


Aan tafel bij Vitalis Biologische Zaden. Van links naar rechts: Marcel van Diemen, Maarten Vrensen, Carolien van Heusden en Fokke Hoeksma.


Eric van Gool, Marcel Kramer en Ricus Janssen van Natudis poseren in het 'groothandelsgedeelte' van de stand. Achter hen een klein deel van het veelzijdige assortiment.


Jan Velema (oprichter en ex-directeur Vitalis Biologische Zaden) kreeg in de stand van Carel Bouma de kans om zijn nieuwe bedrijf De Zaderij te promoten. In de webshop van De Zaderij zijn biologische zaden van oude en nieuwe rassen, regionale selecties en Nederlandse toprassen verkrijgbaar. "Mijn doel is om in de toekomst nog veel meer verschillende zaden aan te gaan bieden."


Angela en Carel Bouma van Carel Bouma Biologisch Poot- en Plantgoed kregen veel bezoekers aan hun stand.



Renno van Dijk van Berrico FoodCompany.


Nathalie van Rooy en Tessa Luteijn lieten proeven van onder meer de natuurlijk gezoete productlijn, bestaande uit de Mango Chutney en vier verschillende vruchtenspreads.




Arjan Sonneveld en Simon van Zanten van Grow Group. Arjan: "Het was vooral de eerste beursdag erg druk in onze stand."



Philo Schotte nam de honneurs waar in de stand van Plant Health Cure.


Marcel Zuidema en Alex Poortinga van 'sLandsBeste.


Bart Vosselman en Annemarie Kruize van De Bolster


Marc Versteeve van Dutch Cranberry Group


Jan Stof van Agrodust.


De nieuwe uitstraling van Trafo Chips kon men bewonderen in de stand van FZ Organic Food. Op de foto: Pieterjan Kok en Janet Nuyten-Sijtsema
.


Gerjan Brouwer (links) laat in de stand van DLV Plant proeven van het nieuwe schurftresistente en meeldauwongevoelige appelras Nayra. "In Nederland doen we momenteel met diverse pilots ervaring op met deze appel."


Beursteam Odin


Sjaak Boswijk en Piet van der Haas van Mertens. Zij stonden met opneembare calciumverbeteraars



Piet Korstanje en Tim Moerman van Boomgaard ter Linde. Piet toont de limited edition peren-appelstroop, die gemaakt is door stroopstokerij Vandewall. Hierin is het BD-fruit uit hoogstamboomgaarden van boomgaard Ter Linde verwerkt.