Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistaanse teler volgt opleiding in Nederland

Hightech glasteelt zou je misschien niet snel associëren met Pakistaanse telers, maar dat is niet terecht. Teler Naeem Qazi was een van de eersten, die een kas bouwde met een bestuurbare klimaatbeheersing. Om de ins en outs van de glastuinbouw te leren, ging hij helemaal naar Nederland om een opleiding te volgen bij GreenQ in Den Haag.

"Kasteelt is niet helemaal nieuw voor Pakistan," vertelt Naeem. "Maar in telen met behulp van verwarmingssystemen had ik persoonlijk nog weinig ervaring. Ik was er wel erg geïnteresseerd in, want ik wilde graag de kwaliteit van mijn gewassen verbeteren."



Naeem volgde een intensieve training bij GreenQ, een grote commerciële dienstverlener op het gebied van teelt en productiegerelateerde kennis. Ze voorzagen hem van kennis en praktische informatie voor de teelt in een gecontroleerde omgeving.







Naeem teelt verschillende soorten groenten, zoals tomaten en komkommers. "Wij verkopen de groenten op de lokale markt." Hij hoopt op goede prijzen, maar de Pakistaanse markt en retail is verzadigd met goedkope producten uit de enorme vollegrondsteelt. Maar de kwaliteit hiervan is zeer slecht met een lage houdbaarheid en vol van residuen van beschermingsmiddelen. "We hopen dat consumenten zich meer bewust worden van hun voedsel en meer kasproducten kopen voor betere prijzen."





Naeems kas wordt verwarmd met een brander. "Ik heb het systeem zelf gebouwd. Het brandt hout of ander afval. Dankzij het systeem ben ik in staat om een goede temperatuur in de kas te houden. Vorige week was het buiten rond 0-1 graden Celsius en de nachttemperatuur binnen was rond de 15 graden Celsius. Dankzij de cursus bij GreenQ heb ik geleerd om het klimaat effectief te sturen om de beste resultaten te krijgen."


Meer informatie:
DLV Plant-GreenQ
Steven Madern, Marketing & Communications
Email: Steven@greenq.nl
www.dlvplant.nl
www.greenq.nl/en



Publicatiedatum: