Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We bieden het grootste notenassortiment op de Belgische markt"

Ranobo in 20 jaar uitgegroeid van delicatessenzaak tot groothandel

Tholen - Ranobo in Gierle heeft een ruim aanbod van noten, gedroogde zuidvruchten en rijstcrackers. Het bedrijf startte als delicatessenzaak met eigen notenbar te Turnhout en is in ruim 20 jaar uitgegroeid tot een gewaardeerde groothandel, die deze producten levert aan heel Belgiƫ en een deel van Frankrijk.



Elk jaar groei
Zaakvoerders Gilles Jeuris & Jef Peeters vertellen dat de focus van het bedrijf ligt op kwaliteit. "We hebben een passie voor noten en dat is ook te merken aan onze producten. We maken een zorgvuldige keuze in wat we onze klanten aanbieden. Hierdoor kent Ranobo elk jaar nog een mooie groei. We bieden het grootste assortiment op de Belgische markt voor horeca en retailers met zo'n 350 verschillende producten onder eigen merk. Ongeveer een kwart wordt vermarkt onder private label, maar de rest verkopen we onder ons eigen merk. De vraag naar private label neemt de laatste jaren wel toe." 

Verpakkingen
Het bedrijf biedt de producten in de meest diverse verpakkingen. "Er zijn heel veel mogelijkheden met betrekking tot verpakken. We gaan natuurlijk altijd in op de wensen van de klant. Maar we zijn ook innovatief in onze verpakkingen. Bij retailers staat Ranobo vooral bekend met onze blokbodemzakjes. Bij horeca-klanten gaan de grotere volumes in grotere verpakkingen, waaronder emmers." Ranobo had voor de consument altijd al veel informatie op de verpakkingen staan, maar sinds de nieuwe EU-wetgeving over etikettering en verpakken staat er ook een QR-code op de consumentenzakjes. Deze kunnen worden gescand en leiden naar het desbetreffende product op de site, waar nog meer informatie gevonden kan worden."

Ranobo ziet de toekomst positief in. "Het is een groeiende sector. Onze producten passen perfect in een gezonde levensstijl en die keuze daarvoor neemt alleen maar toe. Ondanks de stijgende notenprijzen blijven consumenten er geld aan uitgeven." De afgelopen jaren zijn de grondstofprijzen enorm gestegen. De waarde van de euro ten opzichte van de dollar blijft dalen en daardoor stijgt de inkoopprijs van onze producten." De producten van Ranobo komen uit veel verschillende landen. "We kiezen de landen waar voor ons de beste kwaliteit vandaan komt en doen mee met de nieuwe seizoenen. We vinden het belangrijk dat onze producten zo vers mogelijk zijn." Ranobo bezit diverse kwaliteitscertificaten waaronder ISO 22000, FSSC en anderen via Comeos.



Met beide benen op de grond
De ondernemers vertellen me dat de volumes jaarlijks groeien. "In 2014 hebben we even een adempauze gehad en hebben we minder gefocust op nieuwe producten of klanten. Toch was 2014 een sterk jaar voor ons. We groeiden bij onze bestaande klanten en er kwamen enkele nieuwe bij. Voor 2015 hebben we weer veel innovaties in de planning, waaronder een speciale lijn voor de high-end klanten en hotelsector onder een nieuw merk: Nodell. Maar ook onder het eigen merk Ranobo zijn er heel wat nieuwigheden op komst." Ondanks de goede zaken blijven Gilles en collega's met beide benen op de grond staan. "Het is elke dag weer hard werken om zoiets te realiseren. We vinden het belangrijk om de goede relatie met onze klanten in stand te houden en hopen de komende jaren te blijven groeien. De markt is uitdagend. Het zijn kostbare producten die we verhandelen, dus we moeten altijd gefocust zijn op de juiste origine, beste kwaliteit en blijven innoveren." 

Voor meer informatie:
Gilles Jeuris
Ranobo BVBA
Brulens 23A
B-2275 Lille (Gierle)
T. +32(0)14/881999
F. +32(0)14/881071