Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage pand Kraaijeveld Maasland

Tholen - Sinds de laatste week van 2014 is Kraaijeveld vanuit Barendrecht verhuisd naar het voormalige pand van The Greenery in Maasland. Met meerdere locaties op het handelscentrum zat de AGF-groothandelsbedrijf de laatste jaren krap in haar jasje, maar daar is in Maasland geen sprake meer van met een loods van 20.000 m2 en kantoorruimte van nog eens 2.500 m2. Het voltallige team van ruim zeventig personeelsleden maakte de overstap naar het Westland. Afgelopen zaterdag vond de familiedag plaats. Deze week nam AGF.nl een kijkje.


Gertjan Kraaijeveld

"We hadden in Barendrecht echt ruimte tekort, waardoor we aan het uitkijken waren naar een nieuwe locatie", vertelt verkoopleider Jan Doorn. "Als eerste hebben we een oriënterend gesprek gehad over een vestiging op het nieuwe bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard, maar dit was geen realistisch alternatief. We reden regelmatig langs dit pand in Maasland en hebben op een gegeven moment contact gezocht met The Greenery. Zij wilden het pand graag kwijt en wij wilden het graag hebben. We hebben een bod uitgebracht en zo is het allemaal relatief snel gegaan."


Klik hier voor de fotoreportage

"Natuurlijk loop je met een pand, dat drie jaar leeg heeft gestaan, ook wel tegen verrassingen aan, maar al met al hebben we geen grote tegenslagen gehad. Alle koelcellen en stellingen hebben we eruit gehaald en we hebben het pand volledig nieuw ingedeeld. Toen we begin vorig jaar het pand kochten, hielden we de laatste week van het jaar als verhuisweek aan en dat is ook gelukt. Aan The Tomato Company verhuren we 4.000 m2 en we hebben nog een ruimte van ongeveer 4.000 m2, die eventueel verhuurd kan worden."

Handel uit het Westland
"Uiteraard heeft de verhuizing naar het Westland ook mindere kanten. Onze vrachtwagens zijn naar Duitsland een half uur langer onderweg en ook al het personeel heeft te maken met een langere reistijd. Toch woog dat bij ons niet op tegen de faciliteiten en ruimte, die we in dit pand konden krijgen. Daarbij halen we een groot gedeelte van de handel uit het Westland. Barendrecht heeft de laatste jaren toch aan importantie ingeboet. Een steeds groter wordend gedeelte van het importfruit komt de laatste jaren al via het Westland binnen en er zijn de laatste jaren dan ook heel wat bedrijven in deze regio ontstaan."


Kantine met uitzicht op de loods

Op dit moment levert Kraaijeveld niet direct aan de retail. Of dat de komende jaren ook zal gelden, valt nog te bezien. Misschien moeten we wat meer knipogen naar de supermarkten", zegt Jan. "We worden groter en de continue beschikbaarheid van de producten wordt juist minder. Een groot gedeelte van de handel is geprogrammeerd, terwijl wij meer actief zijn op de vrije markt. Dat betekent beter en meer samenwerken met telers en gerenommeerde leveranciers in het binnen- en buitenland. Samenwerken en ketenverkorting zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Zo hebben we er in het afgelopen jaar duidelijk voor gekozen om een zelfstandige inkoopteam op te zetten en is Robert van de Berg bij ons in dienst gekomen om zich volledig te richten op de inkoop van kasgroenten."


Loods

Was Kraaijeveld in het verleden vooral actief op de Duitse markt, tegenwoordig is dat aandeel gereduceerd tot 30%. "De omliggende landen zijn erbij gekomen. We exporteerden in het verleden redelijk wat naar Rusland, hoewel dit zeker niet onze grootste markt is, maar die volumes zijn door de importboycot afgenomen. Bewust proberen we onze afzet beter te spreiden. Zo hebben we sinds de ingebruikname van dit pand ook het team overseas opgezet, waar Maarten Smit de leiding over heeft. Eén van onze specialisaties is het verzorgen van mix-verladingen. Daar is dit pand uitermate geschikt voor. We zoeken het niet in de grootste volumes, maar willen juist door een kwalitatief hoogwaardige manier van werken met gespecialiseerde mix-pallets toegevoegde waarde bieden."


Klik hier voor de fotoreportage

www.kraaijeveld.com