Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voornamelijk op het hoofdkantoor

Weer verlies van 60-65 arbeidsplaatsen bij The Greenery

The Greenery BV heeft in het afgelopen jaar na een
reorganisatie en een strikte beheersing van de ketenkosten een significante verbetering in het operationeel resultaat weten te bewerkstelligen. Dat meldt het bedrijf in een persverklaring Ondanks de uiterst moeilijke marktomstandigheden als mede een substantieel lager prijsniveau in de AGF-markt zal de onderneming het jaar 2014 naar verwachting met een aanmerkelijk verbeterd netto resultaat afsluiten. De definitieve jaarcijfers worden begin april gepubliceerd.

In 2015 verwacht de onderneming een voortzetting van moeilijke en sterk wisselvallige marktomstandigheden. Een verdere vereenvoudiging van het bedrijfsmodel is essentieel teneinde het bedrijf een solide winstgevende basis in de toekomst te kunnen bieden. In het kader van een verdere noodzakelijke beheersing van de bedrijfskosten zal de organisatiestructuur verder worden vereenvoudigd.

Dit leidt in 2015 tot een verlies van 60-65 arbeidsplaatsen, voornamelijk op het hoofdkantoor van de onderneming. De helft hiervan betreft het niet verlengen van tijdelijke arbeidscontracten. De beëindiging van het aantal arbeidscontracten voor onbepaalde tijd blijft derhalve beperkt tot circa 30 arbeidsplaatsen. The Greenery is in 2015 gestart met een project waarbij de inhuur van uitzendkrachten wordt vervangen door flexibele arbeidsplaatsinvulling op basis van nieuwe arbeidscontracten.

Inmiddels heeft de ondernemingsraad in de planvorming positief geadviseerd. De vakbonden zijn geïnformeerd. De afgeslankte organisatiestructuur krijgt in het eerste kwartaal zijn definitieve vorm. Het proces tot vereenvoudiging is reeds in gang gezet. Medewerkers zijn geïnformeerd over de wijzigingen in de organisatie.

Publicatiedatum: