Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Direct People lid van de ABU

De wereld rondom uitzenden wordt steeds complexer! Malafiditeit, schijnconstructies, Inlenersaansprakelijkheid en inlenersbeloning zijn nog steeds thema's, die aan de orde van de dag zijn. Mede door de steeds veranderende en strenger wordende regelgeving wordt steeds meer kennis en expertise van uitzendbureaus en haar medewerkers gevraagd. Het is dan ook aan te raden dat bureaus hun krachten bundelen.

Direct People is meer dan 10 jaar de specialist in het detacheren van gemotiveerde en hard werkende internationale arbeidskrachten in de AGF sector, de wereld van logistiek en productie, zowel food als non food. Direct People heeft eigen werving- en selectiekantoren in Polen en werft gericht mensen met de juiste mentaliteit voor het juiste werk in Nederland.

Om de naam als kwaliteitsspeler te waarborgen én kracht bij te zetten, heeft Direct People sinds januari 2015, naast de reeds aanwezige NEN4400-1 certificering, nu ook het officiële ABU certificaat. De ABU is dé belangenbehartiger van de uitzendondernemingen in Nederland. Met meer dan 500 leden vertegenwoordigt de brancheorganisatie meer dan 60 procent van de markt en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche. Omdat wij als Direct People lid zijn van de ABU, worden wij periodiek gescreend door een controlerende Instelling en werken wij volgens strenge gedragsregels waardoor constante kwaliteit gewaarborgd is.

Huisvesting
In 2013 was de ABU medeoprichter van de Stichting Normering Flexwonen (SNF). De stichting kwam voort uit de Nationale verklaring huisvesting arbeidsmigranten van 2012, een gezamenlijke intentieverklaring van gemeenten, woningcorporaties, werkgevers en vakbonden. Daarin gaven deze partijen de urgentie aan het realiseren van voldoende én kwalitatief goede woonruimte voor flexmigranten. Via de Stichting Normering Flexwonen kunnen huisvesters – als zij voorzien in goede huisvesting – een keurmerk verkrijgen. In 2014 wordt het SNF-certificaat verplicht voor alle ABU-leden. Daarmee toont de ABU dat zijn leden niet alleen voorloper in de markt zijn, maar tevens staan voor kwaliteit!

Gelijk werk, gelijk loon
Werknemers in een bedrijf moeten bij gelijkwaardig werk gelijk loon krijgen. Dat staat in de wet. Een werkgever mag geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, autochtonen en allochtonen, voltijders en deeltijders, mensen met en zonder handicap of chronische ziekte, en werknemers met een vast en tijdelijk contract. Deze regeling komt er in het kort gezegd op neer dat uitzendkrachten vanaf dag 1 (en niet zoals voorheen na 26 weken) recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden als uw eigen medewerkers, die hetzelfde werk verrichten. Om dit goed in te regelen, dient er gekeken te worden naar de cao of bedrijfsreglement van de inlener op de volgende punten: de loonschalen, adv regeling, toeslagen voor onregelmatig werk/overwerk, kostenvergoedingen, periodieken en cao verhogingen.
 
Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld de veranderingen in de wetgevingen, de inlenersbeloning, het fase systeem, de transitievergoeding:

Tom Dullens
Direct People
Le Havre 127
5627 SW Eindhoven
Tel: +31 (0) 40 248 20 72
tom@directpeople.nl
www.directpeople.nl






 
Publicatiedatum: